Την προσοχή των πολιτών εφιστά με ανακοίνωσή της η Αστυνομία για ένα μέιλ-απάτη που διακινείται τις τελευταίες μέρες και υποτίθεται ότι φέρει την υπογραφή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Οι δράστες, σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών Αρχών -η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του αρχηγού, ψευδή υπογραφή και σφραγίδα με επιγραφή «Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας και Επικεφαλής του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών»- προσπαθούν να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Χρησιμοποιώντας λογότυπα της Ελληνικής Δημοκρατίας, του υπουργείου Δικαιοσύνης, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Interpol κ.λπ. και δήθεν υπογραφή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχειρούν να δώσουν την εντύπωση ότι το μέιλ προέρχεται από την ΕΛΑΣ.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία για να μην μολυνθούν με κακόβουλο λογισμικό.