Άγρια επίθεση δέχτηκε ένας 11χρονος από πίτμπουλ στην Αρτέμιδα, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» βαριά τραυματισμένος. Το παιδί δέχτηκε την επίθεση την ώρα που έκανε ποδήλατο, έπεσε στο έδαφος και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να σωθεί από τα σαγόνια του άγριου σκύλου.

«Προσπάθησε, άνοιξε το στόμα του και έβαλε 4 φορές τα χέρια μέσα στο στομάχι του σκυλιού και έτσι ζαλίστηκε κάπως το σκυλί σαν να έκανε εμετό και απομακρύνθηκε. Σηκώθηκε. Μετά πάλι ήρθε προς το μέρος του και μετά έπεσε κάτω και έκανε τον λιπόθυμο, σαν πεθαμένο για να μπορέσει να φύγει το σκυλί» λέει η μητέρα του 11χρονου στο Live News.

«Δεν είναι δικό μου»

Οι γονείς, που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, κάνουν λόγο για απόπειρα δολοφονίας του παιδιού τους και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες. «Βρήκα το παιδί μου σε μία άθλια κατάσταση, ήταν πολύ χάλια εκείνη την στιγμή. Το μόνο που έλεγε, και εγώ και το παιδί, ήταν «Θεέ μου, δώσε μας δύναμη»» λέει η μητέρα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το πίτμπουλ ανήκει σε κάτοικο της Αρτέμιδας που δεν φρόντισε να το έχει δεμένο. Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει πως το σκυλί είναι αδέσποτο.

«Δεν είναι δικό μου, ήταν έξω από τον χώρο μου. Εκεί μαζεύονται πολλά σκυλιά. Είμαστε ερημικά. Επειδή παίρνω φαγητά και ταΐζω τα σκυλιά τα δικά μου, μαζεύονται σκυλιά εκεί. Δεν είναι το σπίτι μου εκεί, είναι ο χώρος μου, οι αποθήκες μου. Εγώ δεν το ήξερα, δεν το είδα καν, μου το είπε ο πατέρας μου την επόμενη μέρα» λέει ο φερόμενος ιδιοκτήτης του ζώου.

«Το σκυλί είναι δικό του γιατί ο άνθρωπος μου μίλησε, ότι «είναι δικό μου το σκυλί και το έχω αφήσει έξω», λέει από τη μεριά του ο πατέρας του ανήλικου. «Θα ζητήσουμε την αναβάθμιση της κατηγορίας στο ανώτερο επίπεδο» αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, Γ. Γλύκας.