Μπορεί να χρησιμοποιεί το Μονζουίκ ως έδρα η Μπαρτσελόνα μέχρι να ετοιμαστεί το Καμπ Νου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι οπαδοί της δεν το μετέτρεψαν σε καυτή έδρα για το Clasico. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, όπου οι Καταλανοί έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση στην ομάδα τους για να βρει και το πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

Στο 6ο μόλις λεπτό, ο Τσουαμενί έκανε το λάθος, ο Αλάμπα δεν μπόρεσε να κόψει την μπάλα, που έφτασε στον Γκουντογκάν και αυτός με τέλειο πλασέ νίκησε τον Κέπα για το 1-0.

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να είναι καλύτερη και στο 16′ απείλησε για το δεύτερο γκολ. Μετά από λάθη και πάλι παικτών της Ρεάλ, η μπάλα έφτασε στον Λόπεθ, ο οποίος σούταρε, αλλά το δοκάρι έσωσε τη Ρεάλ και τον Κέπα.

Στο πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά μετά το γκολ, η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να διαχειρίστηκε την κατάσταση, με τη Ρεάλ να μην μπορεί να γίνει απειλητική για την εστία του Τερ Στένγκεν. Μάλιστα όταν κατάφερνε να φτάσει με προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή, είτε οι παίκτες της δεν έβρισκαν εστία, είτε ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα κατάφερνε να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοσή της και ο Αντσελότι από τον πάγκο με τις αλλαγές του, θέλησε να βοηθήσει την ομάδα του. Όμως και πάλι η Μπαρτσελόνα έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν η κεφαλιά του Μαρτίνεθ αποκρούστηκε από το δοκάρι του Κεπά.

Ο Τσάβι πέρασε στο παιχνίδι στο 61′ και τον Λεβαντόφσκι, όμως τελικά η Ρεάλ ήταν αυτή που έφτασε στο γκολ. Με ποιον άλλον; Το Μπέλινγχαμ, ο οποίος έγραψε ιστορία, καθώς στο πρώτο του Clasico, χρίσθηκε και σκόρερ, όπως είχε κάνει και στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, αλλά και στο ντεμπούτο του στο Champions League με τη φανέλα της Ρεάλ.

Από κει και πέρα, το παιχνίδι ήταν ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός με τις δύο ομάδες να δημιουργούν, αλλά να μην μπορούν και να φτάσουν στην επιτυχία. Η Ρεάλ ζήτησε πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Αραούχο στον Καμαβινγκά, αλλά το VAR δικαίωσε τον διαιτητή που είχε αφήσει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Όλα αυτά μέχρι τις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, γιατί εκεί φρόντισε να μπει στο Πάνθεον της ιστορίας των Clasico ο Μπέλινγχαμ. Ο επιθετικός της Ρεάλ, βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Τερ Στέγκεν στο 94′ και κατάφερε να του περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια για να γράψει το 1-2 για τη «βασίλισσα» και να γίνει ο παίκτης που στο πρώτο του Clasico σημείωσε δύο γκολ για την ομάδα του.

Στις εξέδρες του Μονζουίκ βρέθηκε και το θρυλικό συγκρότημα των Rolling Stones καθώς η Μπαρτσελόνα για να τιμήσει τη συμφωνία της με το Spotify αγωνίστηκε με το γνωστό λογότυπο από δίσκο του συγκροτήματος στη φανέλα της.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο, Μπαλντέ, Αραούχο, Μαρτίνεθ, Γκάβι, Φεράν Τόρες, Φέλιξ, Κρίστενσεν, Γκιντογκάν, Φερμίν.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κέπα, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Ρίντιγκερ, Μεντί, Τσουαμενί, Μπέλινγκχαμ, Κρος, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο, Βινίσιους.