Πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων F-16 «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Το μήνυμα του πιλότου σμηναγού Χρήστου – Πάρι Χαρίτου συγκίνησε. «Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα! Μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμή και δόξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν στη μάχη για την ελευθερία. Χρόνια Πολλά!» ανέφερε από το cockpit του F-16 ο πιλότος, που έχει περισσότερες από 1.600 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.200 είναι σε F16.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απευθυνόμενη στον σμηναγό είπε: «Κύριε σμηναγέ, τιμάμε σήμερα τους ήρωες που θυσιάστηκαν στο έπος του ’40 για την ελευθερία μας. Τιμάμε μαζί τις Ένοπλες Δυνάμεις που υπερασπίζονται αποτελεσματικά την εδαφική μας ακεραιότητα. Η πατρίδα σάς ευγνωμονεί, χρόνια πολλά!».

Η διέλευση σε χαμηλότερο ύψος ενώπιον των θεατών ήταν αφιερωμένη σε όσους έχουν δώσει τη ζωή τους για την προάσπιση της πατρίδας μας αλλά και στις οικογένειες όσων «έφυγαν» εν ώρα καθήκοντος.