Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν απόψε την ουκρανική πόλη Χερσώνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε τουλάχιστον 10 κτίρια, ανέφεραν ένας τοπικός αξιωματούχος και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται τουλάχιστον τρεις περιοχές με διάσπαρτα συντρίμμια.

Ο Ρόμαν Μρόσκο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης, ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

«Το απόγευμα όλη η πόλη έτρεμε. Ο εχθρός στόχευσε το κέντρο της Χερσώνας» αναφέρεται στην ανάρτηση της Υπηρεσίας Επειγόντων στο Telegram.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, οι διασώστες ανέσυραν δύο γυναίκες ηλικίας 70-80 ετών που είχαν παγιδευτεί σε ένα κτίριο. Έθεσαν επίσης υπό έλεγχο μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα από τα κτίρια που χτυπήθηκαν.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Χερσώνα τον Φεβρουάριο του 2022, όμως στη συνέχεια την εγκατέλειψαν και αποσύρθηκαν από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου. Πλέον βομβαρδίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις περιοχές αυτές, από την ανατολική όχθη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ