Το μεσημέρι της Παρασκευής (27/10) η Μπέτις ενημέρωσε πως οι οπαδοί της μπορούν να καταθέτουν αίτημα για τα εισιτήρια, κόστους 30 ευρώ, του σεβιγιάνικου ντέρμπι στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με αντίπαλο τη Σεβίλλη. Για καθένα εξ αυτών θα δοθεί προτεραιότητα στους κατόχους διαρκείας – μέλη του κλαμπ.

Ήταν η πρώτη δημοσίευση «βερδιμπλάνκος» μετά απ’ αυτήν για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο 35χρονος στόπερ, ελεύθερος απ’ όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό, ταξίδεψε στην Ανδαλουσία και υπέγραψε το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος της σεζόν. Η ανακοίνωση ήρθε λίγο μετά το 1-0 επί του Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο για τον όμιλο του Europa League.

To «Derbi Sevillano» είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 19:30. Άρα ο Sokratis θα έχει, σε αυτήν την περίπτωση, δύο πολύ γεμάτες εβδομάδες περιθώριο προκειμένου να φτάσει στο κατάλληλο αγωνιστικό επίπεδο και να τεθεί στη διάθεση του Μανουέλ Πελεγκρίνι, εφόσον χρειαστεί να αγωνιστεί.

Όπως και να ‘χει πάντως, είτε προλάβει είτε όχι, την ατμόσφαιρα της μεγάλης μάχης «ευγενών κι εργατών» στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, που εφέτος συμπληρώνει 108 χρόνια, θα τη ζήσει εκ των έσω.

Όπως ακριβώς έχει ζήσει στο παρελθόν το Τζένοα – Σαμπντόρια και το Μίλαν – Ίντερ στη Serie A, το Ντόρτμουντ – Σάλκε στην Bundesliga, το Άρσεναλ – Τότεναμ στην Premier League και φυσικά το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Στη LaLiga και μετά από δέκα αγωνιστικές η Μπέτις είναι 9η με 14 βαθμούς και η Σεβίλλη 13η με 9 (σε 9 ματς). Μέχρι τότε οι «πράσινοι» θα παίξουν επίσης με Οσασούνα, Κορτές (για το κύπελλο), Μαγιόρκα και ξανά τον Άρη Λεμεσού (Europa). Ίσως ο Παπασταθόπουλος έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του σε κάποιο εξ αυτών των ματς.