Σε εξέλιξη είναι ο γονιδιακός έλεγχος για τον θάνατο των δύο μωρών 19 ημερών και δύο μηνών, μέσα σε 1,5 χρόνο στην Αχαΐα, καθώς εκτιμάται ότι ο θάνατός τους έχει γονιδιακό υπόβαθρο. Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκος Νικολάου έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η γιαγιά των μωρών μίλησε για την 23χρονη κόρη της αφήνοντας αιχμές. «Το μόνο μου θέμα είναι τι έχει συμβεί με τα μωρά. Με αυτά που ακούγονται δεν ξέρω πια κι εγώ τι να πιστέψω ως μάνα. Ακούγεται ότι έκανε χρήση ναρκωτικών η Ειρήνη. Μακάρι να είναι ιατρικό το θέμα. Κρατάω μικρό καλάθι σαν μάνα. Πού ξέρω ότι δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;» λέει η κυρία Πόπη μιλώντας στο Live News.

Χαρακτήρισε την κόρη της ένα «πολύ περίεργο παιδί». «Έχει μπλεχτεί η μητριά της που δεν έχω καλές σχέσεις μαζί της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδρά έτσι η Ειρήνη. Εμένα μου άφηνε τα παιδιά για να πάει για ένα μεροκάματο, όχι για να ταΐσει εμένα. Εγώ δουλεύω μόνη μου […] Είναι πολύ περίεργο παιδί. Δεν νομίζω να έκανε κάτι στα παιδιά» είπε για την κόρη της.

«Για μένα μπορεί να υπάρχουν παραλείψεις. Δεν γίνεται 1,5 μήνα μέσα στο νοσοκομείο να μην βρίσκουν τι έχει, ούτε να το βάζουν στην Εντατική όπως το είχαν εδώ στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα, ούτε να υπάρχει τόση σοβαρότητα της κατάστασης ότι πάει δηλαδή, ότι περιμένουμε να πεθάνει και τελικά το παιδί να καταλήγει» είχε πει νωρίτερα.

Η γυναίκα περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του μωρού. «Έκανε ένα ψευτοτρέμουλο γιατί ήταν σαν παράλυτο πράγμα. Ένα πούπουλο σου λέω. Απλά γύρισαν τα μάτια της τούμπα, και αν δεν τη ζορίζαμε, το νερό που της έριξε η Ειρήνη, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει το παιδί, όσο το άφηνε δηλαδή, ήταν σαν να μαύριζε […] Ούτε στο μηχάνημα το βάλανε, ούτε στη ΜΕΘ. Υποτίθεται το είχαν «ξεζουμίσει» να της κάνουν εξετάσεις» είπε για το μωρό που πέθανε στις 17 Οκτωβρίου.

«Δεν ένιωσε τη μητρική αγάπη»

Η Βούλα Δημητριάδου, δικηγόρος της 23χρονης μητέρας, μίλησε στην εκπομπή Live News για την υπόθεση.

«Περιμένετε κάποια άλλη συμπεριφορά από ένα παιδί που δεν ένιωσε τη μητρική αγάπη. Περιμένετε κάποια άλλη συμπεριφορά όταν ένα παιδί βγαίνει να μαζέψει λεφτά για να τα πάει στους δικούς του» είπε.

Και πρόσθεσε: «Περιμένετε να έχετε μια διαφορετική έκφραση, όταν το ίδιο το παιδί γεννούσε δεν είχε δίπλα τη μητέρα του. Το μέλημά μας είναι να μάθουμε από ποια αίτια έφυγαν τα παιδιά. Τα μόνο που μου είπε είναι πως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κάπνιζε».

«Επειδή υπάρχει και η δίκη για τον χαμό της Τζωρτζίνας, θα έχουμε γρήγορα τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική» συνέχισε. «Πρέπει να πάψει η κοινωνία να καταδικάζει πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν μπορούμε να συνδέουμε υποθέσεις. Μιλήσαμε σήμερα και μου είπε πως το μόνο που θέλει είναι να φύγει από την μικρή κοινωνία που ζει. Ο τρόπος που μιλάει για τη μητέρα της είναι δείχνει πως δεν μπορεί να πει ψέματα. Το εάν δεν μπορεί να κλάψει αυτό το παιδί θα πρέπει να μας προβληματίσει. Μήπως έκλαιγε όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν είχε κανέναν δίπλα της;» ανέφερε.

«Με λένε Πισπιρίγκου»

Η μητέρα των δύο μωρών, η 23χρονη Ειρήνη, περιέγραψε στην Τατιάνα Στεφανίδου τις δύο απώλειες και το πώς την αντιμετωπίζει ο κόσμος, τονίζοντας ότι κανείς δεν σέβεται το πένθος της.

«Με λένε Πισπιρίγκου στα social media. Δεν είμαι Πισπιρίγκου» ανέφερε. «Τώρα βρίζουν εμένα αντί να κοιτάξουν κάτι άλλο. Ούτε χθες σεβάστηκε κανείς κάτι, που κήδεψα τη μικρή. Με ρωτάγανε “τι έγινε και τι έγινε”. Δεν με πήραν να με ρωτήσουν πώς είμαι» είπε χαρακτηριστικά η 23χρονη στον Alpha.