Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση έχουν επιδοθεί οι αρμόδιες Αρχές στο Μέιν των ΗΠΑ για να καταφέρεουν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη των πυροβολισμών σε τρία τουλάχιστον διαφορετικά σημεία της περιοχής με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 22 ατόμων και των τραυματισμό εβδομήντα.

Ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί, πρόκειται για τον Ρόμπερτ Καρντ ο οποίος με ημιαυτόματο τουφέκι πυροβόλησε αδιακρίτως σε τρεις επιχειρήσεις της πόλης και συγκεκριμένα στη Sparetime Recreation, όπου οργανώνονται αγώνες μπιλιάρδου και μπόουλινγκ, στο εστιατόριο Schemengees Bar & Grill, καθώς και σε κέντρο διανομής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Walmart, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sun Journal.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media νωρίτερα δείχνει τη σύλληψη ενός άνδρα, που πιθανολογείται πως είναι ο Καρντ. Ακόμα ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία η σύλληψή του.

Εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων στο στρατό των ΗΠΑ

Ο δράστης ήταν εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων σε εγκατάσταση του Στρατού των ΗΠΑ στο Μέιν και σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης το καλοκαίρι είχε μπει σε μονάδα ψυχικής υγείας αφού απειλούσε να ανατινάξει στρατιωτική βάση. Στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

Ο 40χρονος φέρεται να είχε πει ότι άκουγε «φωνές» ενώ είχε απειλήσει να επιτεθεί με όπλο στη στρατιωτική βάση όπου υπηρετούσε με την ιδιότητα του εκπαιδευτή πυροβόλων όπλων.

Ο σερίφης της κομητείας Αντροσκόγκιν έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Facebook φωτογραφίες του υπόπτου που τον εικονίζουν με καστανόχρωμο χούντι, σκούρο μπλε παντελόνι κάργκο και με τουφέκι εφοδιασμένο με σκοπευτικό στα χέρια, έτοιμο να ρίξει.

Η φονικότερη επίθεση ενόπλου στην αμερικανική ιστορία διαπράχτηκε στο Λας Βέγκας το 2017, όταν άνδρας που είχε στην κατοχή του αρκετά αυτόματα τουφέκια άνοιξε πυρ από δωμάτιο σε υψηλό όροφο ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας. Απολογισμός: 58 νεκροί.