Τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, Μάθιου Λοτζ, υποδέχθηκε την Πέμπτη (26/10) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Οικονόμου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η κουβέντα πάνω στο σχέδιο της εγκατάστασης καμερών σε διάφορα σημεία της Αττικής προκειμένου να περιοριστεί η εγκληματικότητα και να υποβοηθηθεί το έργο της Τροχαίας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και δη το Λονδίνο πρόκειται για μια πρακτική που εφαρμόζεται κατά κόρον. Άρα υπάρχει και μεγάλη εμπειρία πάνω στο λεπτό αυτό ζήτημα και υψηλή τεχνογνωσία.

Τα υπόλοιπα θέματα της συζήτησης

Μεταξύ των δύο ανδρών ανταλλάχθηκαν επίσης απόψεις για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Τα βασικότερα εξ αυτών ήταν η αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας, ένα παθογενές φαινόμενο σε έξαρση ανά την Ευρώπη, η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και η αντιμετώπιση των παράνομων διακινητών, όπως επίσης η δυναμική απάντηση στην εφευρετικότητα των διεθνών εγκληματικών δικτύων.

«Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης: «Είχα τη χαρά να συναντηθώ σήμερα στο Υπουργείο με τον Βρετανό Πρέσβη (…) Ανταλλάξαμε απόψεις με τον κ. Λοτζ για θέματα που αφορούν την προστασία του πολίτη και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί με στόχο την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών, όπου αυτό απαιτηθεί και κριθεί, για την καλύτερη δυνατή προστασία και ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών».