5 το πρωί: Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ – Πότε θα εισβάλει το Ισραήλ στη Γάζα – Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Όλα δείχνουν πως η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί, καθώς συνεχίζεται ο «εσωκομματικός πόλεμος» μεταξύ των στελεχών που αμφισβητούν έντονα τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και εκείνων που τον στηρίζουν.

1

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

  • Το ενδεχόμενο διάσπασης: «Αυτό αντιμετωπίζεται με διαζύγιο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο». Αυτή η φράση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργου Τσίπρα, εκ των πιο στενών συνεργατών του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα η Ομπρέλα με κορμό κυρίως τους 53 οργανώνεται και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθεί.
  • Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου: Υπό αυτές τις συνθήκες ακραίας πόλωσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16:30 η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την επιστροφή του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, από τις ΗΠΑ.
  • Η δημοσκόπηση: Την ίδια ώρα δημοσκόπηση της GPO που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει τα ποσοστά του κόμματος στην πρόθεση ψήφου να υποχωρούν κι άλλο, κατρακυλώντας στο 12,9%. Μάλιστα, μόνο το 6,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ιδεολογικά είναι αριστερός. Το 17,4% απαντά κεντροαριστερός, το 15,6% κεντρώος, το 17% κεντροδεξιός και το 14,3% δεξιός ενώ 20,2% απαντά τίποτα από τα παραπάνω.
2

Τι περιμένει το Ισραήλ για να εισβάλει στη Γάζα

  • Η καθυστέρηση: Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Τελ Αβίβ έκρινε σκόπιμο ν’ αποδεχθεί το αίτημα που κατέθεσαν οι ΗΠΑ για μια προσωρινή αναβολή της στρατιωτικής επιχείρησης εις βάρος των θέσεων της Χαμάς προκειμένου να υπάρξει αρτιότερη και πληρέστερη οργάνωση νωρίτερα.
  • Το διάγγελμα Νετανιάχου:  Στο τηλεοπτικό διάγγελμά που απηύθυνε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ενημέρωσε απλώς πως η χώρα του «προετοιμάζεται» για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα και ότι τα στρατεύματα του Ισραήλ ήδη έχουν «εξολοθρεύσει χιλιάδες τρομοκράτες». «Όλοι οι μαχητές της Χαμάς είναι καταδικασμένοι», προσέθεσε χωρίς να δώσει λεπτομερές χρονοδιάγραμμα επί των επιχειρήσεων, εξηγώντας ότι τον χρόνο θα τον καθορίσει το πολεμικό συμβούλιο.
  • Η κόντρα Ερντογάν – Ισραήλ: Ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του ανέφερε ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ, ενώ αναφερόμενος στην οργάνωση Χαμάς δήλωσε ότι δεν αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση, αλλά «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους». Άμεση ήταν η απάντηση του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών που αποδοκίμασε κατηγορηματικά τις δηλώσεις. Η Χαμάς είναι το ίδιο με το Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε σε ανάρτησή του.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Κλειστή σήμερα για δύο ώρες η Ποσειδώνος

  • Ποιος ο λόγος; O λόγος πίσω από το κλείσιμο της Ποσειδώνος είναι πως στην Γλυφάδα εντοπίστηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κλείνει σήμερα μεγάλο τμήμα της Ποσειδώνος έτσι ώστε να λάβει χώρα η επιχείρηση εξουδετέρωσής της.
  • Ποιες ώρες θα είναι κλειστή; Σταδιακή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 9.30′ έως 11.30′.
  • Σε ποια τμήματα; Λεωφόρος Ποσειδώνος στο τμήμα της από το ύψος της Πλατείας Βεργωτή έως τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αλίμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ευρυάλης καθ΄ όλο το μήκος της. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος της οδού Ευρυάλης από την Τετάρτη 25/10/2023 και ώρα 21.00΄έως την Πέμπτη 26/10/2023 και ώρα 11.30΄.
4

Κακοκαιρία προ των πυλών

  • Το δελτίο της ΕΜΥ: Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική Ελλάδα μέχρι και σήμερα το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
  • Η ποσότητα του νερού: H πρόβλεψη για ορισμένες περιοχές, την Κέρκυρα, τους Παξούς, την Πρέβεζα, την Άρτα και τα Ιωάννινα δείχνει να πέφτει μέσα σε λίγες ώρες το νερό πού πέφτει σε 1 μήνα. 
  • Οι συστάσεις της ΓΓΠΠ: Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της πρόσκαιρης επιδείνωσης του καιρού. Μπορείτε να τις διαβάσετε αναλυτικά εδώ.
5

Επίδειξη δύναμης η Παρί, ο Χάλαντ πήρε μπροστά

  • Παρισινός μονόλογος: Το υποτιθέμενο ντέρμπι του 6ου ομίλου για το Champions League, που χθες βράδυ μετέδωσε το Mega, ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Η Παρί Σεν Ζερμέν σκόρπισε με 3-0 τη Μίλαν στο «Παρκ ντε Πρενς» και πάτησε στην κορυφή του 6ου ομίλου. Ποδοσφαιρικό «ποίημα» το τρίτο γκολ της γαλλικής ομάδας, ο Εμπαπέ είχε ανοίξει το σκορ στο μισάωρο.
  • Ο Χάλαντ έκανε τη διαφορά: Ο Νορβηγός φορ δεν είχε σκοράρει στα πρώτα δύο ματς της διοργάνωσης, αλλά στο 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γιουνγκ Μπόις ήταν αυτός που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Με δύο προσωπικά γκολ μετά την ισοφάριση των γηπεδούχων, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στη Βέρνη κι έφερε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο 3/3.
  • Ελληνική βραδιά: Απόψε οι τέσσερις ελληνικές ομάδες έχουν τις δικές τους μάχες να δώσουν. Στο Europa League ο Ολυμπιακός θα κάνει την αρχή και στις 19:45 θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την ορμή του «Γ.Καραϊσκάκης». επικρατώντας της Γουέστ Χαμ. Σε παράλληλη δράση, η ΑΕΚ θα δοκιμαστεί στο «Βελοντρόμ» κόντρα στη Μαρσέιγ, προτού στις 22:00 ο Παναθηναϊκός υποδεχθεί τη Ρεν στη Λεωφόρο. Την ίδια ώρα, αλλά για το Conference, ο ΠΑΟΚ θα παίζει στην έδρα της Αμπερντίν.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr