Ο ανταποκριτής του Al Jazzera στη Λωρίδα της Γάζας, Ουαέλ αλ Νταχντού, θρηνεί την απώλεια όλων των μελών της οικογένειάς του, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (25/10) από το ίδιο το αραβικό δίκτυο.

Κατά τη διάρκεια μιας εκ των επιδρομών της ισραηλινής αεροπορίας πάνω από την αποκλεισμένη περιοχή, ο προσφυγικός καταυλισμός Νουσεϊράτ, στο οποίο είχαν μετακινηθεί η γυναίκα και τα δύο παιδιά του αναζητώντας κατάλυμα μετά τον εκτοπισμό τους από το σπίτι τους, βομβαρδίστηκε ανηλεώς με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο κάτω από τα χαλάσματα.

Το Al Jazeera μετέδωσε βίντεο από τη στιγμή που ο 53χρονος ρεπόρτερ βρέθηκε στο σημείο και αντίκρισε τα άψυχα κορμιά των μελών της οικογένειά του, ενόσω παρευρισκόμενοι προσπαθούσαν να του δώσουν κουράγιο.

Ο γιος του Νταχντού ήταν στην τελευταία τάξη του γυμνασίου και η κόρη του 7 ετών. Άλλα μέλη του ευρύτερου οικογενειακού κύκλου του εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το Al Jazeera συλλυπήθηκε τον δημοσιογράφο του, καταδικάζοντας «σθεναρά την αδιάκριτη στόχευση και δολοφονία αθώων πολιτών στη Γάζα, η οποία οδήγησε στην απώλεια της οικογένειας του Γουαέλ αλ Νταχντού και αμέτρητων άλλων».

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει και να βάλει τέλος σε αυτές τις επιθέσεις κατά αμάχων, προστατεύοντας έτσι αθώες ζωές», σημείωσαν από το αραβικό δίκτυο.