Στον εκτοπισμό 20.000 ανθρώπων από τα νότια σύνορα του Λιβάνου προς το βόρειο τμήμα έχει οδηγήσει η κλιμάκωση της βίας στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Η λιβανέζικη Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν επανειλημμένα πυρά κατά μήκος των συνόρων στη χειρότερη κλιμάκωση μεταξύ τους από τον πόλεμο του 2006.

Οι ισραηλινές αρχές εκκένωσαν επίσης δεκάδες πόλεις και πληθυσμιακά κέντρα στο βόρειο Ισραήλ.

Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών πρόσθεσε ότι 19.646 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εντός του Λιβάνου, οι περισσότεροι στα νότια της χώρας, από τότε που άρχισε να παρακολουθεί τις μετακινήσεις πληθυσμού στις 8 Οκτωβρίου, δηλαδή την ημέρα μετά την επίθεση των μαχητών του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης (Χαμάς) στο Ισραήλ και την ισραηλινή αντεπίθεση στη Γάζα.

Η Χεζμπολάχ αναφέρει ότι 27 από τους μαχητές της έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ λιβανικές πηγές ασφαλείας λένε ότι σκοτώθηκαν επίσης 11 μαχητές από παλαιστινιακές ομάδες στο Λίβανο, συμμαχικές με τη Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι επτά 7 από τους στρατιώτες του σκοτώθηκαν κατά μήκος της συνοριακής περιοχής.