Το πρωί της Πέμπτης (26/10) πρόκειται να παιχθεί η πρώτη φάση της ακροαματικής διαδικασίας που θα κρίνει την τύχη του μεγάλου ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για την 8η αγωνιστική της Super League.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της λίγκας κάλεσε σε απολογία την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ και στη διάρκεια της εκδίκασης θ’ ακουστούν, μέσω των νομικών της, οι θέσεις της για τα γεγονότα που οδήγησαν στην οριστική διακοπή του κυριακάτικου αγώνα στο 50ο λεπτό.

Κατά πληροφορίες, πρόθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι να παραστεί ως άμεσα εμπλεκόμενη, παρόλο που η ίδια δεν κλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή. Εφόσον γίνει δεκτή η παρέμβασή τους, οι «πράσινοι» εκτιμάται πως θα ζητήσουν την υπέρ τους κατακύρωση του αγώνα επικαλούμενοι ανάλογα περιστατικά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός θα επιμένει στην αρχική θέση του, παραπέμποντας την έδρα στην προτροπή του διαιτητή Μαρέσκα να βγουν οι δυο ομάδες στο γήπεδο για να συνεχιστεί κανονικά το ματς, αφού δεν υπέπεσε κάτι μεμπτό στην αντίληψή του, και στη γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα πως η κλινική κατάσταση του Χουάνκαρ ήταν ικανοποιητική. Δια του προέδρου τους άλλωστε, Βαγγέλη Μαρινάκη, οι «ερυθρόλευκοι» διευκρίνισαν εξ αρχής προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο και πως τέτοια περιστατικά «δημιουργούν κακό προηγούμενο και μας πηγαίνουν χρόνια πίσω».

Είναι βέβαιο πως ανεξαρτήτως απόφασης, η υπόθεση θα οδηγηθεί στον δεύτερο βαθμό και δη στην επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.