Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας συγκαταλέγεται ξανά στο 2% των πιο επιδραστικών επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων σε ολόκληρο τον κόσμο, βάσει των αξιολογήσεων του Elsevier και του Stanford University. Σημειώνεται πως και πέρυσι ο κ. Δούκας ήταν στο κορυφαίο 2% των προτιμήσεων.

Για τη δημοσίευση της κατάταξης το Πανεπιστήμιο και το Elsevier πήραν δεδομένα από τη βάση SCOPUS, χρησιμοποιώντας μια σειρά παραμέτρων για την εναρμόνιση της ερευνητικής συμβολής και επιρροής κάθε επιστήμονα.

Στους καταλόγους περιλαμβάνονται 29 καθηγητές από το ΕΚΕ του ΕΜΠ, με τον Χάρη Δούκα να σχολιάζει σε ανάρτησή του στο Linkedin πως είναι περήφανος για τους συναδέλφους του αλλά και τη Σχολή.

Kάθε χρόνο μετρούνται οι παραπομπές που χρησιμοποιούνται από τους ερευνητές και δημιουργείται μια δημόσια διαθέσιμη βάση δεδομένων με κορυφαίους επιστήμονες. Εμφανίζονται ξεχωριστά δεδομένα για τον αντίκτυπο της καριέρας κάθε ερευνητή και, χωριστά, για μεμονωμένο πρόσφατο έτος. Οι επιστήμονες ταξινομούνται σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία. Τα δεδομένα επαγγελματικής σταδιοδρομίας ενημερώνονται στο τέλος κάθε χρόνου και τα μεμονωμένα δεδομένα πρόσφατου έτους αφορούν αναφορές που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του ίδιου ημερολογιακού έτους.