Σε συνέχεια των ραντεβού του με τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αυτοί προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογές σε δήμους και περιφέρειες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Τρίτη (24/10) με τον Στέλιο Αγγελούδη.

Στον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός μετέφερε τα συγχαρητήριά του για την εκλογή του και τού ευχήθηκε καλή θητεία. Στην κατ’ ιδίαν κουβέντα που είχαν οι δυο τους στο πρωθυπουργικό μέγαρο, αναλύθηκαν ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για τη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης η ολοκλήρωση μεγάλων έργων που βρίσκονται στη φάση υλοποίησης ή έχουν δρομολογηθεί με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξ αρχής δεσμευτεί ότι η κεντρική διοίκηση θα συνεργαστεί με τους κατά τόπους άρχοντες ανεξαρτήτως της κομματικής προέλευσης και ταυτότητάς τους. Χαρακτηριστικά είχε τονίσει μετά το πέρας του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών πως «η κυβέρνηση είναι εδώ».

Σ’ αυτήν την κατηγορία νικητών ανήκει ο Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος εξελέγη με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ (και άλλων προοδευτικών δυνάμεων) και την Πρωτοχρονιά θα διαδεχθεί τον (γαλάζιο υποψήφιο) Κωνσταντίνο Ζέρβα.