Το πολυαναμενόμενο One & Only Aesthesis στα παλιά Αστέρια στη Γλυφάδα, ένα από τα μόλις 35 που θα αναπτύξει η διεθνής αλυσίδας υπερπολυτελών θέρετρων σ’ όλο τον κόσμο, θα αρχίσει να υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες από τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ οι κρατήσεις ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

Με την ελληνική αγορά φιλοξενίας να κάνει step up στην πολυτέλεια, την επένδυση των 300 εκατ. ευρώ (αγορά του ακινήτου, κατασκευή και χρηματοοικονομικό κόστος) παρουσίασε επίσημα χθες η Grivalia Hospitality παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πλήθους εκλεκτών καλεσμένων από την πολιτική και επιχειρηματική σκηνή

Αν και σε ετήσια βάση η κορυφαία εταιρεία δέχεται περί τα 200 – 300 αιτήματα από ξενοδοχεία ή προορισμούς για να ενταχθούν κάτω από το σήμα του One & Only στη συντριπτική πλειονότητά τους απορρίπτονται, επεσήμανε ο Mohammed Al Shaibani, διευθύνων σύμβουλος της Investment Corporation of Dubai και πρόεδρος της Kerzner International Holding Limited, στην εκδήλωση των εγκαινίων. Ο λόγος είναι οι αυστηρές προϋποθέσεις που τίθενται. Η Ελλάδα ωστόσο θα «ισοφαρίσει» το σκορ που έχει το Ντουμπάι, καθώς θα αναπτυχθούν ακόμη δύο υπερπολυτελείς μονάδες One & Only. Η πρώτη στην Κέα με 75 βίλες και ιδιωτικές κατοικίες σε έκταση 600 στρεμμάτων και η δεύτερη στην περιοχή Καλαφάτη, στη Μύκονο.

Το πιο απαιτητικό project

«Πρόκειται για το πιο απαιτητικό project που έχει αναλάβει η Grivalia Hospitality», ανέφερε ο Γιώργος Χρυσικός, προσθέτοντας ότι «αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και θέτει τη νότια Αθήνα στο ραντάρ κάθε ταξιδιώτη που αναζητά την πολυτέλεια».

Για την υλοποίηση του πολυσύνθετου έργου, ο Ιρανοκαναδός μέτοχος της Grivalia, Πρεμ Γουάτσα απέδωσε τα εύσημα τόσο στο Γιώργο Χρυσικό, πρόεδρο και CEO της Grivalia Hospitality, όσο και στο κυβερνητικό επιτελείο.

Η φιλοεπενδυτική πολιτική και ο ανδριάντας

«Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι έπεισε τον ελληνικό λαό ότι μια φιλοεπενδυτική κυβέρνηση και μια κυβέρνηση υπέρ των επιχειρήσεων μπορεί να δημιουργήσει οφέλη και για τον λαό», είπε ο Πρεμ Γουάτσα απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναφερόμενος στο project της Grivalia τόνισε ότι είναι το επιχειρείν στα καλύτερά του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε πως το νέο ξενοδοχείο του παραλιακού μετώπου «αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο επισκέπτης τι θα πει υπερπολυτέλεια στην Ελλάδα. Όσα προσπαθήσαμε με πετύχουμε στον τουρισμό αποτυπώνονται σε αυτό έργο, μεταξύ άλλων η εστίαση στη βιωσιμότητα. Το σημαντικότερο είναι ότι δημιουργούνται καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αφού όσο είναι ακριβότερη η διαμονή τόσο θα αυξάνονται και οι μισθοί. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη του στόχου να κάνουμε την Ελλάδα τον καλύτερο προορισμό του κόσμου».

Απευθυνόμενος στον Πρεμ Γουάτσα ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα έπρεπε να στηθεί ένας «ανδριάντας» στο όνομα του πιο επίμονου και ανθεκτικού επενδυτή.

Glamour και φυσική ομορφιά

Σε μια έκταση 278.000 τ.μ. προστατευμένης δασικής περιοχής, που θυμίζει ιδιωτικό νησί, με ακτογραμμή 2,2 χλμ., το One & Only Aesthesis με δυναμική 127 κλειδιών και 14 ιδιωτικών κατοικιών, θα λειτουργεί όλο τον χρόνο, δίνοντας έμφαση στην ιδιωτικότητα ως το απόλυτο παραθαλάσσιο καταφύγιο, αλλά και σε απαράμιλλες καινοτόμες εμπειρίες για τους επισκέπτες, όπως συμβαίνει με κάθε προορισμό που επιλέγει η One & Only σε μερικές από τις πιο όμορφες τοποθεσίες στον κόσμο, επισημαίνεται από την εταιρεία.

Οι 14 ιδιωτικές κατοικίες που θα εξυπηρετούνται από την Kerzner θα διατεθούν προς πώληση.

Επιπλέον, με την Grivalia Hospitality να εστιάζει σημαντικά σε θέματα αειφορίας και βιωσιμότητας σε όλα τα έργα που διαθέτει υπό ανάπτυξη, το One & Only Aesthesis συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία και φέρει την πιστοποίηση Sustainable SITES και LEED βαθμίδας Silver.

Εντός του θέρετρου θα λειτουργεί ένα all day εστιατόριο, το Ora υπό τη διεύθυνση του σεφ Έκτορα Μποτρίνι, το El Bar de Paco Morales, ένας pop-up χώρος για δείπνο από τον Πάκο Μοράλες βραβευμένο chef από την Κόρδοβα, το Alelia bar και το beach και pool bar Minima.

Να σημειωθεί ότι ο αρχικός προϋπολογισμός για την κατασκευή του έργου είχε εκτιμηθεί σε 80 εκατ. ευρώ και τελικά έφθασε τα 170 εκατ. ευρώ.

500 θέσεις εργασίας

«Περισσότεροι από 1.000 εξειδικευμένοι επαγγελματίες εργάστηκαν κατά την περίοδο της κατασκευής και δημιουργήθηκαν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας. Στο πλευρό μας στάθηκε η οικογένεια Παπαθεοχάρη (σ.σ. οι προηγούμενοι διαχειριστές των Αστεριών). Ξεκινήσαμε με το όραμα να δημιουργήσουμε ένα υψηλής πολυτέλειας έργο κι είμαστε πεπεισμένοι ότι και τα επόμενα θα είναι εξίσου εντυπωσιακά», είπε ο Γιώργος Χρυσικός.

Στην κατασκευή του resort συμμετείχαν η ΓΕΚ Τέρνα και ο όμιλος Μυτιληναίου.