Με τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να τους συγχαρεί με αφορμή τις σημαντικότατες επιτυχίες των τελευταίων 2,5 μηνών στη μάχη κατά της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τον κ. Οικονόμου η συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετείχαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας πραγματοποιήθηκε «για να αναδείξουμε την πολύ σπουδαία δουλειά που γίνεται στον τομέα αντιμετώπισης» του παράνομου εμπορίου.

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη «τα στοιχεία του τελευταίου διαστήματος είναι, ομολογουμένως, εντυπωσιακά και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».

Οι επιτυχίες της Αστυνομίας

Σύμφωνα, άλλωστε, με τα επίσημα νούμερα της ΕΛ.ΑΣ από την 1η Αυγούστου ως και τη 17η Οκτωβρίου είχαν γίνει 856 συλλήψεις για 2.696 υποθέσεις. Στο ίδιο διάστημα κατασχέθηκαν 732,5 κιλά κοκαΐνης, 752,76 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 49,84 κιλά κατεργασμένης και 9.861 δενδρύλλια.

Μόνο για τις εν λόγω περιπτώσεις το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες εκτιμάται στα 28 εκατομμύρια ευρώ. Άρα «πολλαπλασιάζει την επιτυχία, αλλά και την ευθύνη μας να συνεχίσουμε να βαδίζουμε σε αυτό το δρόμο», όπως συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου απευθυνόμενους στους παρευρισκόμενους.

«Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα προς την κατεύθυνση αυτή, από καθήκον και υποχρέωση, να βρισκόμαστε σε διαρκή μάχη και ρήξη με το έγκλημα και να εμπεδώσουμε και σε αυτό τον τομέα αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία», κατέθεσε κλείνοντας ο Υπουργός.