Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης η ΑΕΚ πήρε τη χρήσιμη νίκη στην Τρίπολη με το 3-0 επί του Αστέρα χάρη σε γκολ των Ελίασον (45+3′), Μοχαμάντι (77′) και Τσούμπερ (86′).

Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός ήταν εξαιρετικός κι έφτιαξε ό,τι ποιοτικό έκανε η Ένωση στην επίθεση. Πρώτα μοίρασε την ασίστ στον Ελίασον ξεκλειδώνοντας την άμυνα του Αστέρα, κατόπιν κέρδισε την αποβολή του Καστάνιο και στο φινάλε ανταμείφθηκε μ’ ένα προσωπικό γκολ.

Ως το 1-0 η ομάδα του Ράσταβατς ήταν καλά στημένη στο γήπεδο, δεν είχε αφήσει την ΑΕΚ να δημιουργήσει και είχε ξοδέψει μοναδικές ευκαιρίες με Καλτσά και Ρεγκίς. Ωστόσο το γκολ του Ελίασον στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και πολύ περισσότερο η αποβολή του Καστάνιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 52′ αλλάξαν τα δεδομένα.

Η αποβολή προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Μάλιστα αποβλήθηκε και άνθρωπος που βρισκόταν στον πάγκο.

Αναπόφευκτο ήταν στα υπόλοιπα λεπτά η ΑΕΚ να επιβάλλει τον ρυθμό της. Ο Αστέρας έμεινε χαμηλά λόγω συνθηκών και μ’ ένα κόρνερ η Ένωση κατάφερε να σκοράρει το δεύτερο τέρμα της (κεφαλιά του Μοχαμάντι) κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη. Απλώς Τσούμπερ έβαλε στο φινάλε το κερασάκι, καθώς με δικό του πλασέ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας: Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Μουνάφο (73′ Σουρλής), Γκρόζντανιτς (46′ Αλάγκμπε), Κάλτσας (56′ Χριστόπουλος), Κρεσπί, Μπαρτόλο (73′ Ζούγλης), Μιριτέλο (82′ Μάντζης)

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί (72′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (65′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (72′ Φαν Βερτ), Ελίασον, Μάνταλος (65′ Ζίνι), Τσούμπερ, Αραούχο (46′ Πινέδα)