Οργανωμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (21/10) σε εγκατάσταση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη προκειμένου να εκκενωθεί χώρος που τελούσε υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΛ.ΑΣ, στόχος τέτοιων επιχειρήσεων είναι η «αντιμετώπιση εστιών παραβατικότητας», όπως επίσης η «εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία».

Στην εκκένωση συμμετείχαν δυνάμεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι) καθώς και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ., ΔΡΑΣΗ και Ο.Π.Κ.Ε.

Οι αστυνομικοί συνέδραμαν και στις εργασίες αποκατάστασης, παρέα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μετά το πέρας της επιχείρησης ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές. Αποφασίστηκε δε η διενέργεια προανάκρισης για ν’ αποδοθούν, αν προκύψουν, κατηγορίες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, εξήρε το έργο της Αστυνομίας, σημειώνοντας σε ανάρτησή του πως «τα δημόσια πανεπιστήμια είναι χώροι έρευνας και εκπαίδευσης και αποδίδονται στους φοιτητές και τους καθηγητές».