Στην περικοπή έως και 14.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η Nokia σε μια νέα προσπάθεια μείωσης του κόστους, αφού οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου μειώθηκαν κατά το ένα πέμπτο, λόγω των πωλήσεων εξοπλισμού επόμενης γενιάς 5G.

Ο φινλανδικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός στοχεύει σε εξοικονόμηση μεταξύ 800 εκατ. ευρώ και 1,2 δισ. ευρώ έως το 2026, προθεσμία μέχρι την οποία επιδιώκει να επιτύχει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο συγκρίσιμου λειτουργικού περιθωρίου κέρδους τουλάχιστον 14%.

Αυτό θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων από 86.000 σε 72.000 έως 77.000.

Στόχος της είναι να προχωρήσει σε ένα πιο λιτό εταιρικό μοντέλο για να ενισχύσει τη στρατηγική εστίαση, προστατεύοντας παράλληλα τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη, και δίνοντας μεγαλύτερη λειτουργική αυτονομία στις επιχειρηματικές μονάδες.

Οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση, στα 4,98 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη της περιόδου μειώθηκαν κατά 69% σε ετήσια βάση στα 133 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia, Πέκα Λούντμαρκ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η μείωση των εσόδων όσον αφορά τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας οφείλεται σε «κάποια συγκράτηση του ρυθμού ανάπτυξης του 5G στην Ινδία, γεγονός που σήμαινε ότι η ανάπτυξη εκεί δεν ήταν πλέον επαρκής για να αντισταθμίσει την επιβράδυνση στη Βόρεια Αμερική»