Εύλογη ανησυχία επικρατεί από το πρωί της Τετάρτης στη χώρα μετά από την καταγγελία του προέδρου Εργαζομένων Επισιτισμού πως πτέρυγα ξενοδοχείου στην Αττική έκλεισε εξαιτίας κοριών.

«Την περασμένη Παρασκευή πληροφορηθήκαμε ότι έκλεισε πτέρυγα ξενοδοχείου γιατί εντοπίστηκαν κοριοί», δήλωσε ο πρόεδρος, Γιώργος Χοτζόγλου.

Στο ξενοδοχείο επικράτησε πανικός. Άμεσα μεταφέρθηκαν οι πελάτες σε άλλα δωμάτια, η εν λόγω πτέρυγα απολυμάνθηκε και πλέον βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν εξάπλωση τους.

«Μας το κατήγγειλε υπάλληλος του ξενοδοχείου. Ενδεχομένως, κάποιος πελάτης να παραπονέθηκε για τσίμπημα ή κάποιος εργαζόμενος», τόνισε ο ίδιο.

«Κάποιο ρούχο, κάποια αποσκευή είχε τα αυγά του ή το έντομο και μεταφέρθηκαν έτσι στο ξενοδοχείο», είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε: «Οι ξενοδόχοι αλλάζουν συνεχώς τα στρώματα τους και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Τι απαντά το ξενοδοχείο

Σε επικοινωνία που είχε το Live News με το εν λόγω ξενοδοχείο, διαψεύδουν την ύπαρξη τέτοιου κρούσματος στις εγκαταστάσεις του. Οι επαγγελματίες του κλάδου συστήνουν ψυχραιμία, καθώς όπως λένε λαμβάνουν όλα τα μέτρα υγιεινής.

Εντείνεται η ανησυχία

Κι ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται προς το παρόν σε μία μόνο πτέρυγα ξενοδοχείου, η ανησυχία είναι διάχυτη. «Σίγουρα με αγχώνει», αναφέρουν πολίτες. «Άμα γεμίσει το σπίτι, θα πρέπει να τους κυνηγάς».

Η αλήθεια πάντως είναι πως οι εικόνες που έρχονται από την Βρετανία με μικρά παιδιά να έχουν γεμίσει κοκκινίλες από τα τσιμπήματα των κοριών προκαλεί εύλογα ανησυχία.

«Μπορεί ο κοριός να προκαλεί εξάνθημα αλλά από την άλλη δεν μεταδίδει λοιμώξεις», δήλωσε η Ζωή Απαλλά, αν. καθηγήτρια δερματολογίας.

Και μπορεί ο κοριός να μην μεταδίδει ασθένειες, όπως τα κουνούπια και τα τσιμπούρια, όμως οι δρόμοι του Παρισιού έχουν γεμίσει με στρώματα που έχουν πετάξει οι κάτοικοι. Τα φάρμακα για τα τσιμπήματα τείνουν προς εξάντληση τόσο στη Γαλλία όσο και την Βρετανία με τους τουρίστες να φεύγουν από την πόλη του φωτός άρον – άρον.

«O πελάτης μας κάλεσε γιατί δυστυχώς ανακάλυψε κοριούς γυρνώντας από το σινεμά. Πανικοβλήθηκε και μας κάλεσε να αναλάβουμε».

Οι ειδικοί συστήνουν ψυχραιμία, τονίζοντας πως τα περιστατικά κοριών στα ξενοδοχεία δεν είναι κάτι καινούργιο ενώ επισημαίνουν πως μόλις αντιληφθούμε το τσίμπημα θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο μας.

Η Ματίνα Παγώνη για τους κοριούς

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στο Live News εξήγησε πως οι κοριοί ταλαιπωρούν την Γαλλία εδώ και επτά μήνες και είναι λογικό πως θα έρχονταν κάποια στιγμή και στην Ελλάδα.

«Μπορεί να κάνει εξάνθημα αλλά δεν δημιουργείται καμία άλλη επιπλοκή. Εάν κάποιος έχει αλλεργία και δημιουργηθεί μεγάλο εξάνθημα πρέπει να απευθυνθεί στους ειδικούς. Ήδη τα ξενοδοχεία έχουν λάβει τα μέτρα τους. Οι κοριός δεν έχουν σχέση με την καθαριότητα».