Αμετανόητοι αποδείχθηκαν επιχειρηματίες γνωστού beach bar στο Καβούρι καθώς η επιβολή διήμερου λουκέτου που τους είχε επιβληθεί εν μέσω καλοκαιριού επειδή δεν έκοβαν, ως όφειλαν, αποδείξεις για τις υπηρεσίες εστίασης που παρέχουν, δεν τους πτόησε για πολύ από την επανάληψη της παράβασης του νόμου.

Ετσι, μετά από νεότερο έλεγχο της ΑΑΔΕ στην ίδια επιχείρηση,  διαπιστώθηκε ότι οι υπεύθυνοι συνέχισαν να παρανομούν ελπίζοντας ότι θα συνεχίζουν να το κάνουν δίχως συνέπειες, ακόμη και σε περίπτωση ελέγχου, κάνοντας χρήση στο «κουμπί πανικού».

Τι είναι το «κουμπί πανικού»

Αν για τον πολύ κόσμο είναι άγνωστο, το «κουμπί πανικού» είναι ένα ευρέως διαδεδομένο λογισμικό, το οποίο εγκαθίσταται στον φορολογικό μηχανισμό της επιχείρησης και ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, ακόμα και από κινητό τηλέφωνο.

Εφόσον πατηθεί, δίνει εντολή στο φορολογικό μηχανισμό να εκδώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το σύνολο των αποδείξεων που κατά παράβαση η επιχείρηση δεν έχει κόψει.

Αυτή τη διαδικασία ακολούθησαν και οι υπεύθυνοι της επιχείρσησης στο Καβούρι, όμως οι ελεγχτές της ΑΑΔΕ ήταν ενήμεροι για τους τρόπους που μετέρχονται οι παρανομούντες και έτσι κατόπιν ελέγχου εντόπισαν τη λειτουργεία του «κουμπιού πανικού» και επέβαλλαν στην επιχείρηση, νέα ποινή, αυτή τη φορά διπλάσια, λουκέτο 4 ημερών, καθώς η επιχείρηση «συνελήφθη» υπόπτροπη.