Στις νίκες του Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων, του Στέλιου Αγγελούδη στον Δήμο Θεσσαλονίκης, του Δημήτρη Κουρέτα στην περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά σ’ αυτές άλλων υποψηφίων με προοδευτικό πρόσημο, όπως του Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι, στάθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης σε τοποθέτησή του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για προσωπικές υποθέσεις, παρόλα αυτά ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κι έκανε λόγο για την «πρώτη μεγάλη ρωγμή» στην «παντοδυναμία Μητσοτάκη» και στο «μπλε κράτος». Γι’ αυτό κι έδωσε ραντεβού τις Ευρωεκλογές που ακολουθούν ως διαδικασία τον Ιούνιο του 2024, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι συνεργασίες και δεν αποκλείονται και ευνοούνται.

«Ήθελα να είμαι μαζί σας απόψε. Σας στέλνω ένα μήνυμα από τη Νέα Υόρκη. Για τον προοδευτικό κόσμο που ύψωσε ανάστημα. Για τη σύγχρονη Αριστερά που ακομπλεξάριστα είπε, πριν καν την πρώτη Κυριακή, «είμαστε με τους προοδευτικούς υποψηφίους χωρίς αστερίσκους». Και είδατε τι έγινε.

Είμαι υπερήφανος για τη Θεσσαλία και τον Δημήτρη Κουρέτα. Συγχαίρω τον Χάρη Δούκα, τον Στέλιο Αγγελούδη, την Τίνα Καφατσάκη, τον Σίμο Ρούσσο και όλους τους προοδευτικούς δημάρχους. Επόμενος σταθμός οι ευρωεκλογές. Πάμε δυνατά», έγραψε συνοδεύοντας το video που ανήρτησε σχολιάζοντας τα πεπραγμένα.