Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από τις 07:00 το πρωί της Κυριακής η εκλογική διαδικασία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του υπουργείου Εσωτερικών θα πραγματοποιηθούν τρεις ενημερώσεις για το πώς εξελίσσεται η προσέλευση – συμμετοχή των ψηφοφόρων.

Τέλος, περίπου 20:00-20:30 θα γίνει η ανακοίνωση της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς η διαδικασία θα προχωρήσει πιο γρήγορα, ενώ το σημαντικότερο είναι πως θα είναι δύο τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών, όπου διεξάγονται εκλογές.

Eπίσης οι επαναληπτικές εκλογές στις δημοτικές εκλογές έχουν σύμφωνα με τα στατιστικά  χαμηλότερη συμμετοχή από την πρώτη Κυριακή.

Σημειώνεται επίσης ότι εκλογές διεξάγονται σήμερα σε 6 από 13 περιφέρειες, σε 84 από 332 δήμους, σε 12.966 εκλογικά τμήματα με 45.060 κάλπες, 5.660.443 άτομα είναι οι ψηφοφόροι που θα κληθούν σήμερα να εκλέξουν είτε δήμαρχο, είτε περιφερειάρχη, είτε και τα δύο.

Χωρίς προβλήματα σε Ρόδο και Κάλυμνο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα άνοιξαν σήμερα στις 7 το πρωί οι κάλπες, για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον δήμο της Ρόδου και στον δήμο Καλύμνου.

Στον δήμο Ρόδου υποψήφιοι είναι οι Αντώνης Καμπουράκης και Αλέξανδρος Κολιάδης και στον δήμο Καλύμνου οι Γ. Γαλουζής και Γ. Μαστροκούκκος.

Όπως και στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, έτσι και σήμερα καταγράφονται απουσίες στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Σύμφωνα με αναφορές δικαστικών αντιπροσώπων σε πολλά χωριά του νησιού, αλλά και στην πόλη της Ρόδου παρουσιάστηκαν νωρίς το πρωί ελλείψεις μελών στην εφορευτική επιτροπή, χωρίς ωστόσο αυτό να δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Εκτός από τους δικαστικούς αντιπροσώπους που έχουν αναλάβει καθήκοντα και βρίσκονται από τα ξημερώματα στα εκλογικά τμήματα, έχουν ενημερωθεί και βρίσκονται επίσης σε πλήρη ετοιμότητα και οι αναπληρωτές τους, όπως αυτοί έχουν οριστεί, ενώ μεγάλη είναι η κινητικότητα που παρουσιάζεται από το πρωί και από τους εκπροσώπους και των δύο παρατάξεων, σε πολλά εκλογικά τμήματα.

Ομαλά η διαδικασία στην Πάτρα

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε και εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε οκτώ Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την ανάδειξη των νέων Δημάρχων.

Ειδικότερα, στους οκτώ Δήμους των τριών περιφερειακών ενοτήτων, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, λειτουργούν 925 εκλογικά τμήματα, όπου είναι εγγεγραμμένοι συνολικά 394.723 εκλογείς.

Eπαναληπτικές εκλογές διεξάγονται στους ακόλουθους Δήμους:

Στην Αχαΐα, στους Δήμους Πατρέων, Αιγιάλειας και Δυτικής Αχαΐας. Σε αυτούς τους τρεις Δήμους λειτουργούν συνολικά 563 εκλογικά τμήματα, όπου είναι εγγεγραμμένοι 246.401 εκλογείς.

Στην Αιτωλοακαρνανία, στους Δήμους Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και Ακτίου – Βόνιτσας. Στους προαναφερόμενους δύο Δήμους λειτουργούν συνολικά 123 εκλογικά τμήματα, όπου είναι εγγεγραμμένοι 53.798 εκλογείς.

Στην Ηλεία: Στους Δήμους Πύργου, Ήλιδας και Ζαχάρως. Στους παραπάνω τρεις δήμους λειτουργούν συνολικά 239 εκλογικά τμήματα, όπου είναι εγγεγραμμένοι 94.524 εκλογείς.