Την ήττα γνώρισε στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, παρά το προβάδισμα που είχε πάρει την πρώτη Κυριακή. Με καταμετρημένο το 98,63% νέος δήμαρχος αναδεικνύεται ο Δημήτρης Ορφανός, που συγκέντρωσε 63,54% έναντι 34,46% του κ. Κωστούρου.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Αύγουστο ο απερχόμενος δήμαρχος είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία γιατί καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας να αφήνει σκουπίδια και περιττώματα έξω από το σπίτι του αντιπάλου του. Μάλιστα τότε ο κ. Ορφανός είχε καταθέσει στη δικαιοσύνη τα σχετικά βίντεο και είχε ζητήσει να παρθούν ασφαλιστικά μέτρα.

Τότε με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Κωστούρος είχε απολογηθεί, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του « εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης».

Συγκεκριμένα είχε γράψει: «Το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκα αντιμέτωπος με ύβρεις και συκοφαντίες που δεν αφορούσαν το τεράστιο έργο που έχουμε επιτελέσει στο δήμο Ναυπλιέων τα τελευταία χρόνια, αλλά αφορούσαν εμένα προσωπικά την τιμή μου και την υπόληψή μου.

Δεν απάντησα, δεν σχολίασα δημόσια και δεν απευθύνθηκα στην δικαιοσύνη, όπως πιθανόν θα έπρεπε για τους επαγγελματίες υβριστές που διακινούν καθημερινά σκουπίδια δίχως να τους νοιάζουν οι επιπτώσεις.

Δυστυχώς όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα, να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού.

Ήταν λάθος πράξη, εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης. Προχωρώ μπροστά, με τα λάθη και τις παραλείψεις μου, τώρα ακόμα πιο δυνατά!».