Με ποσοστό μεγαλύτερο του 55% κατάφερε την επανεκλογή του στον Δήμο Πατρέων ο Κώστας Πελετίδης.

Ο γιατρός – υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης, των ψηφοδελτίων δηλαδή που συνέταξε το ΚΚΕ ανά την επικράτεια, ανανέωσε την εμπιστοσύνη όσων συμμετείχαν στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και κέρδισε με διψήφια διαφορά τον (προερχόμενο από τη ΝΔ) Κωνσταντίνο Σβόλη.

«Η προσπάθεια απαλλαγής από τη Λαϊκή Συσπείρωση δεν έγινε κατορθωτή»

Ενώπιων των ψηφοφόρων – υποστηρικτών του, ο Κώστας Πελετίδης υποστήριξε πως «ο πατραϊκός λαός υπερασπίστηκε τις κατακτήσεις του, το μέλλον των παιδιών μας, την πόλη μας», επισημαίνοντας ότι «η τεράστια προσπάθεια των συμφερόντων του συστήματος, των μηχανισμών της κυβέρνησης να απαλλαγούν από τη Λαϊκή Συσπείρωση δεν έγινε κατορθωτή».

«Συνεχίζουμε όλοι μαζί, δεν μένουμε στην περιγραφή. Οι ανάγκες της πόλης και τα βάσανα του λαού έχουν αιτίες. Μπορούμε και πρέπει να παραμερίσουμε τα εμπόδια, ό,τι χάνουμε εμείς, το κερδίζουν οι λίγοι. Η μαχητική διεκδίκηση των δίκιων μας από την κυβέρνηση, θα συνεχιστεί, οι στόχοι για την προκοπή της πόλης, μας χρειάζονται όλους», κατέληξε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Πατρέων.

Ποιος είναι ο Κώστας Πελετίδης

Ο Κώστας Πελετίδης γεννήθηκε το 1953 στο Ρυάκιο Κοζάνης, σπούδασε ιατρική και ειδικεύτηκε στην καρδιολογία. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Η Πάτρα είναι η πόλη που επέλεξε να ζήσει, να ασκήσει το λειτούργημά του και να δραστηριοποιηθεί πολιτικά και κοινωνικά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας συμμετέχει ανελλειπώς από το 1999 όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Κοσιώνη. Στις εκλογές του 2006 και του 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το 2014 εκλέχθηκε Δήμαρχος Πατρέων με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης. Επανεκλέχθηκε Δήμαρχος στις εκλογές του 2019 με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.