Ο Γιώργος Αμανατίδης θα είναι από την Πρωτοχρονιά του 2024 ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Ο «γαλάζιος αντάρτης» συγκέντρωσε ποσοστό που άγγιξε το 57% κι άφησε πολύ μακριά τον απερχόμενο περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος είχε το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας και διεκδικούσε την επανεκλογή του.

Είχε ήδη διαφανεί από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών πως ο πρώην βουλευτής Κοζάνης είχε ήδη ένα προβάδισμα νίκης έναντι του επίσημου υποψηφίου της Πειραιώς, καταφέρνοντας εν τέλει να το επιβεβαιώσει με την άνεση επικράτησή του μια εβδομάδα αργότερα.

Ενδεικτικό της δυναμικής της υποψηφιότητας του κ. Αμανατίδη είναι πως έλαβε καλύτερα ποσοστά και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα).

«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει καλύτερη»

Στον πανηγυρικό λόγο του, ο νέος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας υποστήριξε πως «σήμερα κερδίσαμε τα όνειρά μας και όσα επενδύσαμε για τον τόπο μας».

Όπως συνέχισε ο κ. Αμανατίδης «ήμασταν μια ομάδα που πίστεψε ότι ο τόπος μας μπορεί να πάει καλύτερα. Πιστέψαμε ότι οι δυνατότητες των ανθρώπων της είναι περισσότερες και μεγαλύτερες. Δέσαμε τις δυνάμεις μας, συμμαχήσαμε. Δώσαμε έμφαση στα καθημερινά και σημασία στα μεγάλα. Δώσαμε το μέλλον τους στους νέους μας. Ζητήσαμε να μας εμπιστευθούν, τους είπαμε μόνο αλήθειες».

Κατέληξε δε υποστηρίζοντας πως «η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει καλύτερη».