Λίγες ώρες μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου που είχε απευθύνει το Ισραήλ προς τους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Λωρίδας της Γάζας να κινηθούν προς το νότιο κομμάτι της περιοχής όλα δείχνουν πως το <href=»https://www.tovima.gr/tag/polemos-sto-israil/»>Ισραήλ δεν θα αργήσει να εισβάλει στον παλαιστινιακό θύλακα.

Όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ του MEGA, το οποίος βρίσκεται στην περιοχή, οι Ισραηλινοί συγκεντρώνουν συνεχώς δυνάμεις στο τείχος της Γάζας. Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του καναλιού οι έλεγχοι στην περιοχή είναι πρωτοφανείς ενώ τα νεύρα είναι τεντωμένα καθώς οι Ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Συντονισμένη επίθεση από ξηρά, θάλασσα και αέρα ετοιμάζει το Ισραήλ

Σύμφωνα μάλιστα με το Associated Press το Ισραήλ ετοιμάζει συντονισμένη επίθεση από ξηρά, θάλασσα και αέρα στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που δεν έχει πράξει ποτέ στο παρελθόν.

Νετανιάχου: «Το επόμενο στάδιο έρχεται»

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, σε συνάντηση που είχε με Ισραηλινούς στρατιώτες τους είχε ανακοινώσει πως «το επόμενο στάδιο του πολέμου έρχεται». Συγκεκριμένα, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη συνάντηση αυτήν ο Νετανιάχου ακούγεται να ρωτά τους φαντάρους: «Είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Το επόμενο στάδιο έρχεται».

Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ να μην εμπλακεί στον πόλεμο

Την ίδια ώρα το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ να μην εμπλακεί στις εχθροπραξίες, θέλοντας να μην υπάρξει κλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου. Αναλυτικότερα, 0 σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, Τζάτσι Χανέγκμπι, δήλωσε ότι οι εχθροπραξίες με τη λιβανική Χεζμπολάχ, παράλληλα με τον πόλεμο της Γάζας, φαίνονται συγκρατημένες και προειδοποίησε την οργάνωση να μην προχωρήσει σε επίθεση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην «καταστροφή» του Λιβάνου.

«Το Ισραήλ επικεντρώνει τις μάχες του στον παλαιστινιακό θύλακα, από τον οποίο ένοπλοι της Χαμάς προχώρησαν σε μια άνευ προηγουμένου σφαγή στις νότιες πόλεις του Ισραήλ πριν από μια εβδομάδα, και προσπαθεί να μην παρασυρθεί σε πόλεμο δύο μετώπων», είπε ο Τζάτσι Χανέγκμπι σε τηλεοπτική ενημέρωση.

Μιλώντας μετά την επίσκεψη του Νετανιάχου σε στρατεύματα στην περιφέρεια της Γάζας, ως πιθανό προάγγελο χερσαίας εισβολής, ο Χανέγκμπι είπε ότι οι πιο περιορισμένες συγκρούσεις στα σύνορα του Λιβάνου δείχνουν ότι η δράση της Χεζμπολάχ παραμένει «κάτω από το κατώφλι της κλιμάκωσης».

«Ελπίζουμε ότι η Χεζμπολάχ δεν θα επιφέρει, de facto, την καταστροφή του Λιβάνου, γιατί αν γίνει πόλεμος εκεί το αποτέλεσμα δεν θα είναι κάποιο άλλο» τόνισε.

«Fake news ότι η Αίγυπτος μας είχε προειδοποιήσει για την επίθεση της Χαμάς»

Ο κύριος Χανέγκμπι χαρακτήρισε επίσης «ψευδείς ειδήσεις» τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι η Αίγυπτος προειδοποίησε το Ισραήλ για μια πιθανή επικίνδυνη εξέλιξη πριν την επίθεση της Χαμάς,  ενώ επιβεβαίωσε μια άλλη αναφορά ότι, πριν από την επίθεση, ο αρχηγός της ισραηλινής Shin Bet είχε λάβει ασυνήθιστες πληροφορίες.

«Ο επικεφαλής της Shin Bet, Ronen Bar, πραγματοποίησε μια συνάντηση σχετικά με αυτές τις πληροφορίες στις 4 το πρωί της επίθεσης της Χαμάς, αλλά δεν θεωρήθηκε ότι ήταν μια συγκεκριμένη προειδοποίηση για το τι ακολούθησε 2,5 ώρες αργότερα», ανέφερε ο Χανέγκμπι.