Το προ μηνός ταξίδι του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Ιράν και η συνάντησή του με τη ζωγράφο Φατίμα Χαμάμι λίγο έλειψε να προκαλέσουν διπλωματικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με (ανεπιβεβαίωτη) πληροφορία που μετέδωσε το δίκτυο Sharq Emroz, τουλάχιστον δύο Ιρανοί δικηγόροι είχαν προσβληθεί και είχαν καταγγείλει τον Πορτογάλο σταρ επειδή αγκάλιασε και φίλησε ανύπαντρη γυναίκα.

Μια τέτοια κίνηση στη -βαθιά θεοκρατική και συντηρητική- χώρα της Ασίας θεωρείται «μοιχεία», με αποτέλεσμα το δικαστήριο που (υποτίθεται ότι) εξέτασε την υπόθεση να καταδικάσει τον 38χρονο Πορτογάλο σε 99 μαστιγώματα, εφόσον περνούσε ξανά τα σύνορα της χώρας.

Όλο αυτό το σενάριο έβαλε σε διαδικασία διάψευσης την πρεσβεία του Ιράν στην Ισπανία, η οποία με ανάρτηση στο Χ αρνήθηκε «κατηγορηματικά την έκδοση οποιασδήποτε δικαστικής απόφασης κατά οποιουδήποτε διεθνούς αθλητή». Μάλιστα ενέπλεξε στην ανακοίνωση και τον πόλεμο στο Ισραήλ, θεωρώντας ότι όλο αυτό ήταν υποκινούμενο, άλλη μια απόπειρα να επισκιαστούν «τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κατά ενός καταπιεσμένου λαού».

Η Ιρανή ζωγράφος Φατίμα Χαμάμι είναι ανάπηρη σε ποσοστό 85% και φτιάχνει τα έργα της με το πόδι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλησε απλώς να τη συγχαρεί για ό,τι  καταφέρνει καθημερινά και να της δώσει δύναμη να συνεχίσει.