Ένα εκπληκτικό ημίχρονο, με δύο γκολ από τους Γιακουμάκη και Μασούρα μέσα στο Δουβλίνο, υπέγραψε μια εντυπωσιακή νίκη για την Εθνική Ελλάδας (2-0).

Μια νίκη που είναι πιθανό ν’ αποδειχθεί «χρυσή» για τον Πογέτ και τους διεθνείς, καθώς πλέον θέλουν νίκη έστω με 1-0 κόντρα στην Ολλανδία, εντός έδρας, και μετά μάχη μέχρι τελικής πτώσεως για τον βαθμό κόντρα στους περασμένους Γάλλους!

Σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση και υψηλές απαιτήσεις, η «γαλανόλευκη» τα έκανε όλα σωστά, κλείδωσε τη νίκη και διαχειρίστηκε το παιχνίδι για να πανηγυρίσει στο φινάλε παρέα με τους 500 φιλάθλους που στάθηκαν στο πλευρό της.

Οι παίκτες του Ουρουγουανού κέρδισαν όλες τις μονομαχίες, δεν φοβήθηκαν τους Ιρλανδούς, δημιούργησαν φάσεις και διεκδίκησαν περισσότερα γκολ. Ήταν πάντως όσο εύστοχοι χρειαζόταν για να φτάσουν σ’ αυτό που ζητούσαν.

Η Εθνική σόκαρε τους Ιρλανδούς στο 20′, όταν ο Τσιμίκας βρήκε τον Γιακουμάκη κι αυτός έπιασε κεφαλιά σαν να… σούταρε ανοίγοντας το σκορ.

Όσο για το 0-2, ήρθε σ’ ένα κομβικό σημείο, στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων του πρώτου μισού.

Ύστερα από μία άψογη αντεπίθεση και ομαδική συνεργασία (Μάνταλος, Γιακουμάκης, Πέλκας), ο Μασούρας πέτυχε το ένατο γκολ του με το εθνόσημο στο στήθος κι έδωσε αέρα για τη συνέχεια.

Μόνο μετά το 80′ οι Ιρλανδοί ζωντάνεψαν βλέποντας την άμμο στην κλεψύδρα να τελειώνει, αλλά ο Μασούρας πάνω στη γραμμή και ο σταθερός Βλαχοδήμος κράτησαν το μηδέν.

Ιρλανδία: Μπαζούνου, Ντόχερτι, Ντάφι, Κούλεν, Μπράουν (70′ Τζονστον), Φέργκιουσον, Σμόλμποουν (70′ Ρόμπινσον), Σκέιλς, Νάιτ, Ογκμπένε (86′ Άιντα), Κόλινς (46′ Μάνινγκ)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Ρότα, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (64′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Πέλκας (64′ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας (88′ Σιώπης), Μασούρας (88′ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (70′ Ιωαννίδης)