Στον πρωϊνό σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο στην περιοχή της Λαυρεωτικής, 8 χιλιόμετρα βόρεια – βορειανατολικά της Αγίας Μαρίνας που έγινε αισθητός σε  στις 6.30 το πρωί της Παρασκευής σε όλη την Αττική, αναφέρθηκε ο o διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο διακεκριμένος σεισμολόγος κ. Τσελέντης εξήγησε ότι η περιοχή όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε σεισμική διέγερση εδώ και μία εβδομάδα και ότι ήταν ένας μικρός σεισμός.

«Το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς», καθησύχασε ο κ. Τσελέντης εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: «Εκτιμώ ότι δεν έχουμε θέμα».

Επιπλέον ο κ. Τσελέντης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η σεισμική δόνηση, παρά το ότι ήταν μικρής ισχύος, έγινε αισθητός σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής λέγοντας ότι αυτό συνέβη «λόγω απόστασης, μικρού εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης».

Δείτε την ανάρτηση του Ακη Τσελέντη