Οι συγγενείς, οι στενοί φίλοι και όσοι λάτρεψαν τη σπουδαία ηθοποιό θα πουν το τελευταίο αντίο στη Μαίρη Χρονοπούλου με ένα «πάρτι» στο σπίτι της στην Παιανία. Όπως ακριβώς είχε εκφράσει μέσα από τις τελευταίες της επιθυμίες η αγαπημένη ηθοποιός.

Μία εβδομάδα μετά τον θάνατό της συγγενείς και στενοί φίλοι θα αποχαιρετήσουν τη Μαίρη Χρονοπούλου με μία γιορτή λίγες ώρες πριν από την αποτέφρωσή της. Θα ακολουθήσουν κατά γράμμα την τελευταία της επιθυμία.

Η αγαπημένη ηθοποιός είχε φροντίσει να καταστήσει σαφή τον τρόπο με τον οποίο θα γραφόταν το «τέλος» στη ζωή της. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στον υπέροχο κήπο της, γύρω από την πισίνα και κάτω από τις ελιές, θα τοποθετηθεί catering, ενώ σερβιτόροι θα προσφέρουν γαρίδες, άφθονο κρασί και γλυκίσματα.

Στις 11.30 θα καταφθάσει στο σπίτι της η σορός της, θα τοποθετηθεί στην αγαπημένη της γωνία, εκεί που της άρεσε να κάθεται δίπλα στο τζάκι και εκεί θα πηγαίνει ο κόσμος για να την ασπαστεί για τελευταία φορά.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την τελευταίο αντίο στην ηθοποιό.

«Τα τελευταία χρόνια ήμασταν πολύ κοντά, την είχα γνωρίσει όμως πριν από 30 χρόνια σε μία διαδήλωση ηθοποιών. Τα τελευταία 10 χρόνια ήμασταν πολύ ενωμένοι, πήγαινα στο σπίτι της. είδα έναν διαγωνισμό φίλων τον τελευταίο καιρό. Η Μαίρη ανανέωνε τότε φίλους της, και τους αγαπούσε όλους. Ήταν ένας φιλόξενος άνθρωπος, άνοιγε το σπίτι της, αγωνιούσε για την τύχη των ηθοποιών, και ήθελε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις μας. ήθελε να έρθει με το καρότσι, δεν ην άφηνα φυσικά», είπε αρχικά.

«Με ενοχλεί η λέξη πάρτι. Δεν είναι πάρτι. Είναι μία αποχαιρετιστήρια γιορτή έτσι όπως την ήθελε η Μαίρη. Ήθελε να είναι οι κοντινοί της φίλοι, να είναι αρκετές μέρες, αλλά αυτό δε γίνεται εκ των πραγμάτων, να είμαστε όλοι στα λευκά. Να μην είναι εκκλησιαστική η κηδεία, να είναι ένας αποχαιρετισμός, φίλων. Θέλω να ευχαριστήσω το υπουργείο Πολιτισμού που ανταποκρίθηκε άμεσα και συμφώνησε να βοηθήσει το ταμείο μας ώστε να γίνει διαμέσου αυτού του ταμείου του σωματείου μας όλη αυτή η τελετή», συμπλήρωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης μίλησε για την Μαίρη Χρονοπούλου.

«Έκανα δουλειά με την Μαίρη πριν από «χίλια» χρόνια στο Πήλιο, στην ταινία «Ψωμί για έναν Δραπέτη», με τον Σπύρο Φωκά. Ήταν έξω καρδιά, εξαιρετική συνεργάτιδα, και ήταν όλο πλάκες. Δεν γνωρίζω για τις λεπτομέρειες της συνάντησης, αυτά τα γνωρίζει ο Γιάννης Αρμουτίδης που ήταν κολλητοί. Είναι πολλά δεν τα θυμάμαι όλα», δήλωσε ο κ. Ευστρατιάδης.

Ο Χάρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της εταιρείας Ελλήνων σκηνοθετών μίλησε για την ηθοποιό.

«Όλοι μαζί κάνουμε αυτή τη “γιορτή”. Είναι πιο αυθόρμητο, ήθελε να είναι μία χαρούμενη γιορτή όχι με μαύρα, όπως πάνε στις κηδείες», ανέφερε.

Ετοιμασίες στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου για την «τελευταία συνάντηση» φίλων