Πιο φτωχή είναι από την Πέμπτη η οικογένεια του Άρη και του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής Γιάννης Μιχαλήτσος.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος, ένας άνθρωπος που ζούσε και ανέπνεε για τον Άρη, έδινε απίστευτη μάχη τα δύο τελευταία χρόνια για να μείνει ζωντανός στη ζωή, έχοντας δίπλα του την σύζυγό του Μαρία και τις δύο του κόρες.

Γεννηθείς στις 8 Απριλίου 1957, αγωνίστηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης από το 1976 ως το 1986. Στη συνέχεια μεταγράφηκε στον ΟΦΗ, με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας του 1986-87 και ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Δόξα Δράμας.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος εργάστηκε στον Άρη και ως προπονητής, σκάουτ και τεχνικός διευθυντής. Πολλές φορές επίσης έδωσε λύσεις ως υπηρεσιακός προπονητής.

Ήταν εξαιρετικός αναλυτής του ποδοσφαίρου, είχε πάθος με τον Άρη και λάτρευε να παρακολουθεί αγώνες της Μπαρτσελόνα.

Στην ποδοσφαιρική καριέρα του αγωνίστηκε σε 265 ματς και πέτυχε 11 γκολ στην Α’ Εθνική. Ως παίκτης του Άρη έπαιξε σε 176 παιχνίδια, 162 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα.

Ως προπονητής δούλεψε στον Άρη σε πέντε διαφορετικές σεζόν. Το 1999-2000, το 2003-04, το 2010-11, το 2011-12 και το 2012-13. Συνολικά είχε 49 ματς με απολογισμό 12 νίκες, 13 ισοπαλίες και 24 ήττες.

ΠΑΕ Άρης: Πιστός στρατιώτης

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Άρης ανέφερε: «Η οικογένεια του ΑΡΗ έγινε από σήμερα φτωχότερη, καθώς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο Γιάννης Μιχαλήτσος, μετά από δύσκολη και σκληρή «μάχη» με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

Ένας πιστός «στρατιώτης» του Συλλόγου μας με πολυετή και σημαντική προσφορά.

Ο εκλιπών υπήρξε γέννημα-θρέμμα του ΑΡΗ και υπηρέτησε την ομάδα μας από σχεδόν όλα τα πόστα.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος φόρεσε τη φανέλα του ΑΡΗ τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, συνδέοντας το όνομά του με την μεγάλη ομάδα εκείνης της εποχής.

Ακολούθησε καριέρα προπονητή. Αρχικά εργάστηκε ως βοηθός και στη συνέχεια ως προπονητής (είτε ως πρώτος είτε ως υπηρεσιακός), ενώ υπήρξε και σκάουτερ της ομάδας μας επί σειρά ετών.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα μεγάλο κεφάλαιο της ποδοσφαιρικής πορείας του ΑΡΗ.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλεια του.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Καλό ταξίδι Γιάννη Μιχαλήτσο…

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει…»