Ισχυρά σημάδια υπαρξιακής κρίσης εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες στην σκιά και της νέας απώλειας δυνάμεων σε περιφερειακό επίπεδο όπως καταγράφηκε στις κάλπες της περασμένης Κυριακής.

Στο εσωτερικό του κόμματος κυριολεκτικά γίνεται χαμός με τις αντιμαχόμενες ομάδες, τους νέους προεδρικούς που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη και την εσωκομματική αντιπολίτευση της Ομπρέλας, να σφάζονται.

Η χθεσινή ημέρα ήταν άκρως διαφωτιστική για πολλά μελλούμενα. Υπήρξαν φωνές στο διαδίκτυο για αποχώρηση από το κόμμα, αλλά και προφάσεις να επιχειρηθεί να εκπέσει του αξιώματός του ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής βάση άρθρου του καταστατικού.

Ειδικά για το δεύτερο υπήρξε σαφής τοποθέτηση του Τάκη Κατσαρού, πρώην συνεργάτη του Νίκου Φίλη, με τον οποίο συμφωνούν αρκετοί από την Ομπρέλα.

Το παρασκήνιο του τελεσίγραφου

Και όλα αυτά, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αποδέχεται επί της ουσίας το ένα τρίτο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έστειλε χθες μήνυμα διαγραφών.

«Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύεται και με ενθαρρύνει: Όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος» έγραψε ο Στ. Κασσελάκης.

Ο ίδιος υποστήριξε, μετά την συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο., ότι οι Τομεάρχες που όρισε θα υπεραμύνονται της αλήθειας στη Βουλή και επιχείρησε να στείλει μήνυμα ενότητας, σημειώνοντας: «Έχω καταβάλει κάθε προσπάθεια η σύνθεση να είναι όσο το δυνατόν ενωτική και διευρυμένη».

Επίσης, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι όποια ή όποιος ενδιαφέρεται να κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες Ευρωεκλογές, πρέπει να γραφτεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο iSyriza.gr. «Εκεί χτίζεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί γεννιούνται τα στελέχη της επόμενης γενιάς» ανέφερε.

Τα μηνύματα, οι αντιδράσεις – Ερχονται διαγραφές;

Το μήνυμά του όμως δεν γίνεται αποδεκτό από την άλλη πλευρά και οι αντιδράσεις είναι αρκετές, όπως φάνηκε χθες και με την αιχμηρή τοποθέτηση της Ανέτας Καββαδία.

Το χάσμα φάνηκε και με την απουσία ηχηρών ονομάτων της εσωκομματικής αντιπολίτευσης Εφη Αχτσιόγλου, Αλεξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Σια Αναγνωστοπούλου, κ.α, που επέλεξαν ένα είδος «λευκής αποχής» και κάποιοι αποστασιοποίησης από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρνούμενοι να συμμετάσχουν στο με το σχήμα των τομεαρχών.

Αυτή η στάση εξόργισε τους υποστηρικτές του νέου προέδρου και ήδη διαμορφώνουν κλίμα ζητώντας ακόμα και διαγραφές.