Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Ολλανδού Τζον Φαν Σιπ, πρώην ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, καθώς η σύζυγός του απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών νικημένη από μια μορφή επιθετικού καρκίνου.

Η Ντανιέλε Φαν Σιπ είχε διαγνωσθεί τον Απρίλιο του 2022 με όγκο στο ορθό του παχέος εντέρου και για τους επόμενους δεκαοκτώ μήνες πάλεψε για να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο γινόταν με τους δικούς της ανθρώπους.

Η δυσάρεστη είδηση κοινοποιήθηκε μέσω του προσωπικού λογαριασμού που διατηρούσε στο instagram.

Η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο

«Έλαβα μια θανατική ποινή, αλλά χάρη στην πίστη μου στη ζωή, μπόρεσα να την αντιστρέψω», είχε αναφέρει στην De Telegraaf η εκλιπούσα, λέγοντας επίσης πως «ο Θεός δεν κάνει λάθη και το πιστεύω ακράδαντα αυτό».

Η ίδια είχε αναφέρει σε άλλη συνέντευξή της πως το πρώτο έντονο σύμπτωμα είχε παρουσιαστεί τον φθινόπωρο του 2021. Ήταν ακόμη στην Ελλάδα, όταν ένιωσε οξύ πόνο που σταδιακά υποχώρησε. Μια ανάλογη εμπειρία βίωσε μερικές εβδομάδες αργότερα, όταν περπατώντας αισθάνθηκε κάποιος να της μπήγει ένα μαχαίρι, όπως είχε περιγράψει.

Αρχικά επισκέφθηκε έναν γιατρό ο οποίος όμως την καθησύχασε. Ούτε η ίδια μερίμνησε για μια δεύτερη γνώμη έως ότου, στην Ολλανδία πλέον, διεγνώσθη με τον καρκίνο λίγους μήνες αργότερα.

«Είχε γίνει μετάσταση στα κόκκαλα. Το ηβικό οστό είχε σπάσει. Ο γιατρός μού έδωσε άλλους έξι μήνες ζωής. Ήταν το απόλυτο σοκ. Όταν συνήλθα ψυχολογικά μετά από τρεις μέρες, δεν ένιωσα θυμό. Δεν ένιωσα το γιατί εγώ, όχι», είχε σημειώσει προσπαθώντας να δώσει κουράγιο τόσο στον εαυτό της όσο και στους δικούς της.

Η οικογένειά της

Η Ντανιέλε Φαν Σιπ άφησε πίσω της δύο παιδιά, την Εστέλε και τον Ντάβεϊ. Ήταν κόρη της Ολλανδής τραγουδίστριας και ηθοποιού, Βιλέκε Αλμπέρτι, και αδερφή του γνωστού καλλιτέχνη Τζόνι ντε Μολ με πορεία στην υποκριτική, στο τραγούδι και στην παρουσίαση.

Ο τελευταίος την αποχαιρέτησε στο Instagram με μια κοινή φωτογραφία τους κι ένα συγκινητικό μήνυμα. «Επειδή ήξερες τι ήταν η αγάπη, το ξέρουμε κι εμείς επίσης. Αναπαύσου εν ειρήνη».