Μετά την ιστορία της Mor Bayder, που είδε τη γιαγιά της να δολοφονείται από τη Χαμάς, σε βίντεο που ανέβηκε στο Facebook, έρχεται η ιστορία της 12χρονης Noya, που κρατείται όμηρος, μαζί με τη γιαγιά της από μαχητές της οργάνωσης στη Γάζα.

Όταν ξεκίνησε η επίθεση το Σάββατο 7/10 η μικρή με τη γιαγιά της κρύφτηκαν στο καταφύγιο στο σπίτι τους, μαζί με τον πατριό της μικρής και την 9χρονη αδερφή της. Μέσα στο σκοτάδι η 12χρονη με τη γιαγιά της έστελναν μηνύματα, τρομοκρατημένες να ανταλλάξουν οποιαδήποτε κουβέντα αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Sun. Τότε η Noya, κλαίγοντας με λυγμούς, έστειλε ένα φωνητικό μήνυμα στη μαμά της. «Μαμά, φοβάμαι. Υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι, βοήθησέ με». Από εκείνη τη στιγμή δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία.

«Το κοριτσάκι μου πήγε να κοιμηθεί στη γιαγιά της και μας έστελνε μηνύματα. Ελπίζουμε ότι έχουν απαχθεί και θα επιβιώσουν με κάποιο τρόπο. Θέλω απεγνωσμένα να δω την κόρη μου να επιστρέφει στο σπίτι. Ζω τον εφιάλτη κάθε γονέα, κάθε γονέας στον κόσμο θα νιώσει τον πόνο μας» είπε η 53χρονη μητέρα της.