Δικαστική απόφαση σταθμός από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το οποίο αφαίρεσε την επιμέλεια των παιδιών από την μητέρα τους και την έδωσε στον πατέρα τους.

Το δικαστήριο οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή αφού, μεταξύ άλλων, έλαβε σοβαρά υπόψη του τις μαρτυρίες των ανηλίκων παιδιών των πρώην συζύγων αλλά και την επιθυμία τους.

Σύμφωνα με τις αναφορές των ανηλίκων, όπως αναμεταδίδει το dikastiko.gr, η μητέρα τους χρησιμοποιούσε διαρκώς υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τον πατέρα τους, τρόπο τον οποίο ποτέ εκείνος δεν επέδειξε προς εκείνη. Ο τρόπος αυτός τους προκαλεί στενοχώρια και διαταράσσει την ψυχική τους κατάσταση.

Επιπλέον τα παιδιά είπαν ότι όταν βρίσκονται με τον πατέρα τους νιώθουν ηρεμία και περνούν ευχάριστα μαζί του. Δήλωσαν δε την προτίμησή τους στο να μένουν με εκείνον και όχι με τη μητέρα τους εξαιτίας των ήρεμων στιγμών που απολαμβάνουν κοντά του. Όπως περιέγραψαν, ενδιαφέρεται για εκείνα, ασχολείται μαζί τους,  υποστηρίζει τα ενδιαφέροντάς τους και τα βοηθά στο διάβασμά τους.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου

Το δικαστήριο αφού έλαβε υπόψη του το σύνολο των στοιχείων αποφάνθηκε ότι η επιμέλεια των παιδιών πρέπει να δοθεί οριστικά στον πατέρα γιατί αυτό είναι το καλύτερο για τη ψυχική υγεία τους και την ισορροπία τους, η οποία μεταξύ άλλων διαταρασσόταν από το γεγονός ότι η μητέρα τους, τούς  μιλούσε καθημερινά με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για αυτόν.  «Η οριστική επιμέλεια των παιδιών από τον πατέρα θα συντελέσει στη σωστή διαπαιδαγώγησή τους και την ισόρροπη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους» ήταν το σκεπτικό των δικαστών.