Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρουμανία, ανακοίνωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρουμάνο πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις ότι έλαβαν την απόφαση να εγκαινιάσουν στη Ρουμανία κέντρο εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων της πολεμικής αεροπορίας για τα αμερικανικά μαχητικά F-16.

«Υπάρχει μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση σχετικά με την εκπαίδευση πιλότων για τα F-16 στη Ρουμανία. Δημιουργείται το Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων. Εγώ και ο κ. πρόεδρος συζητήσαμε πώς να επιταχύνουμε την εκπαίδευση αυτή και συμφωνήσαμε ότι οι Ουκρανοί πιλότοι θα συμπεριληφθούν στο πρώτο κύμα της εκπαίδευσης», δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις στο Βουκουρέστι, αναφέρει ο ανταποκριτής του ουκρανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ukrinform.

Όπως είχε γίνει γνωστό, στα τέλη Αυγούστου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να εκπαιδεύουν Ουκρανούς πιλότους και τεχνικούς σε αεροσκάφη F-16 στην αεροπορική βάση της Εθνικής Φρουράς του Μόρις τον Οκτώβριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ