Το Πρωτοδικείο Δυρραχίου απέρριψε σήμερα το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για χορήγηση άδειας ορκωμοσίας του, ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Ο εισαγγελέας θεώρησε το δικαστήριο αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση, εισήγηση που αποδέχθηκε ο δικαστής της έδρας και ως εκ τούτου η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ανώτατο δικαστήριο

Κατόπιν τούτου ο Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές, αναμένοντας την δίκη του στο Ειδικό Δικαστήριο εναντίον της διαφθοράς, που έχει οριστεί για μεθαύριο Πέμπτη.

«Προφανή απόκλιση από την ευρωπαϊκή δικαιοκρατία»

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στα Τίρανα, στον οποίο έθεσε το θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης του Φρέντη Μπελέρη στις αλβανικές φυλακές.

Αναφερόμενος στον Μπελέρη, σημείωσε: «Έθεσα, επίσης, τη συνεχιζόμενη προσωρινή κράτηση του Φρέντι Μπελέρη και την απόρριψη του αιτήματος που έχει θέσει, έτσι ώστε να μπορέσει να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντα, τα οποία του απέδωσε ο λαός της Χειμάρρας. Η συνεχιζόμενη αυτή απόρριψη συνιστά μία προφανή απόκλιση από την ευρωπαϊκή δικαιοκρατία και βεβαίως από το τεκμήριο αθωότητας».

«Επίσης, είχα την ευκαιρία να συναντήσω εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας, καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας», προσέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.