Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 21:15 η ΕΡΤ θα μεταδώσει το debate μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας, του Κώστα Μπακογιάννη και του Χάρη Δούκα, οι οποίοι εξασφάλισαν την παρουσία τους στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικώς, η τηλεμαχία θα φιλοξενηθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και θα μεταδοθεί από το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, το ΕΡΤNEWS, και την ΕΡΤ1.

Οι όροι του debate θα συμφωνηθούν με τους εκπροσώπους των δύο υποψηφίων σε σύσκεψη που προγραμματίστηκε για το πρωί της Τρίτης.

Τι έγινε στον πρώτο γύρο

Μετά την ενσωμάτωση και τον 917 εκλογικών τμημάτων, ο Κώστας Μπακογιάννης συγκέντρωσε 41.37% έχοντας λάβει 57.800 ψήφους, την ίδια στιγμή που ο Χάρης Δούκας έφτανε στο 14.19% με 19.842 ψψήφους.

Το γεγονός πως εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης και ο υποψήφιος Κώστας Ζαχαριάδης του 13.36% έχουν ταχθεί ανοικτά υπέρ του υποψηφίου που στήριζε το ΠαΣοΚ στον πρώτο γύρο προκειμένου να νικηθεί ο νυν δήμαρχος, θα επηρεάσει ως ένα βαθμό τις ισορροπίες. Μένει να φανεί πόσο, διότι η διαφορά είναι ήδη πολύ μεγάλη.

Ο Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ κρατά επίσης έναν κομβικό ρόλο, καθώς το 12.88% δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Ακολούθησε ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, Ηλίας Κασιδιάρης με 8.33%, πάνω από τον Κώστα Παπαδάκη (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με 6.09%.