Η διεκδίκηση της δημαρχίας σε Λυκόβρυση – Πεύκη είχε έντονο το στοιχείο της αναγνωσιμότητας. Ήταν μια μάχη που, σε μεγάλο βαθμό, διεξήχθη με τηλεοπτικούς όρους

Από το πεδίο αυτής «ηττημένη» βγήκε η Μαρίνα Σταυράκη, πρώην σύζυγος του απερχόμενου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, η οποία είχε θέσει υποψηφιότητα ως επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΟΙ».

Επί των έγκυρων ψηφοδελτίων που καταμετρήθηκαν στα 46 εκλογικά τμήματα του Δήμου, τα οποία στο σύνολό τους ήταν 12.216, η κ. Σταυράκη έλαβε 1.985 ψήφους. Ή αλλιώς το 16.25%. Ήταν ένα αξιοσημείωτο ποσοστό, αλλά όχι ικανό να τη φέρει στο επόμενο στάδιο, καθώς ο συνδυασμός της κατέλαβε εν τέλει την τρίτη θέση μεταξύ των επτά που έλαβαν μέρος.

Ο Γρηγόρης Λέων στον β’ γύρο

Τη δημαρχία θα διεκδικήσει από την άλλη ο γνωστός ιατροδικαστής και αναλυτής σε τηλεοπτικές εκπομπές, Γρηγόρης Λέων. Το ποσοστό του υπερέβη το 30% με 3.807 ψήφους και τον έφερε πρώτο.

Ωστόσο η διαφορά που τον χωρίζει από τον νυν δήμαρχο Μάριο Ψυχάλη είναι μικρότερη των τεσσάρων μονάδων (27.28%) και στη δεύτερη Κυριακή προμηνύεται μια αμφίρροπη μονομαχία λεπτών ισορροπιών, καθώς οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι κέρδισαν από μια δημοτική ενότητα.

«Η πόλη μας αποφάσισε. ΜΑΖΙ κάναμε το πρώτο βήμα. ΜΑΖΙ προχωράμε για την τελική νίκη και για να αλλάξουμε την Λυκόβρυση – Πεύκη. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την στήριξη και την αγάπη σας», έγραψε ο κ. Λέων στην πανηγυρική ανάρτησή του, ελπίζοντας σε ανάλογη συνέχεια.