Στις 5 Μαρτίου 2022 ο Georgy Keburia έπρεπε να αποχαιρετίσει τη γυναίκα του Maya και τα παιδιά του στον σιδηροδρομικό σταθμό στην Οδησσό της, διαλυμένης από τον πόλεμο Ουκρανίας, καθώς επιβιβάζονται σε τρένο για το Λβιβ. Με την παλάμη της να πιέζει το τζάμι, τα συναισθήματα της συζύγου του είναι ανάγλυφα στο πρόσωπό της.

Εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά, που έφυγαν από πόλεις όπως η Μαριούπολη, η Χερσώνα και το Μίκολαϊβ, προσπαθούσαν απεγνωσμένα να προλάβουν ένα τρένο και να φύγουν για ένα ασφαλές μέρος πριν φτάσει η βία του πολέμου στην πόλη τους. Εν τω μεταξύ, άνδρες όπως ο Georgy, έπρεπε να μείνουν για να πολεμήσουν και να υπερασπιστούν τη χώρα και τις οικογένειές τους.

Αυτή η φωτογραφία, με λεζάντα «Georgy», του βραβευμένου με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ της «The Washington Post», Salwan Georges  κέρδισε στον διαγωνισμό Siena International Photo Awards, έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους παγκοσμίως διαγωνισμούς φωτογραφίας.

Εκτός από τον Georges νικητές αναδείχθηκαν σε 12 κατηγορίες, οι οποίοι με τον φακό τους αιχμαλώτισαν τη φύση, τα σπορ, την καθημερινότητα.

Από μια αγέλη λιονταριών, που διασχίζουν την αφρικανική σαβάνα, μέχρι έναν τολμηρό νεαρό, που χρησιμοποιεί τη στέγη ενός βενζινάδικου ως βατήρα για βουτιά στο νερό, οι φωτογραφίες που βραβεύτηκαν είναι μια απίστευτη ματιά στη ζωή, σε όλον τον πλανήτη.

Οι φωτογραφίες εκτίθενται στη Σιένα της Ιταλίας – στην Distilleria Lo Stellino – στο πλαίσιο της έκθεσης «’Ανθρωποι Μοιράζονται όλον τον Κόσμο», η οποία ολοκληρώνεται στις 19 Νοεμβρίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο instagram/sienawards

View this post on Instagram