Συναγερμός έχει σημάνει σε ισραηλινούς στόχους στην Αθήνα εξαιτίας του πολέμου στο Ισραήλ, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι ιδιαίτερα αυστηρά στην ισραηλινή πρεσβεία.

Πρωταρχικό ρόλο σε αυτό το έργο, σύμφωνα με πληροφορίες του Αlpha, έχει αναλάβει ήδη από χθες (7/10) η Αντιτρομοκρατική μαζί με την Κρατική Ασφάλεια. Σε μια πυρετώδη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με συμμετοχή ανωτάτων αξιωματικών, αποφασίστηκε να ενισχυθούν με εμφανή μέτρα προστασίας, η Πρεσβεία του Ισραήλ αλλά και όλοι οι άλλοι χώροι και κτήρια τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν στόχοι επίθεσης.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής θα περιπολούν, πάνω σε μοτοσυκλέτες, που δεν θα γίνονται εύκολα αντιληπτές, σε όλα αυτά τα κτήρια και θα κάνουν συνεχείς αναφορές για ο,τιδήποτε ύποπτο σε συγκεκριμένη ομάδα αξιωματικών στην Αντιτρομοκρατική και την Ασφάλεια.

Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στα κέντρα που φιλοξενούν Παλαιστίνιους οι οποίοι έχουν λάβει πολιτικό άσυλο, ενώ δίχτυ ασφαλείας θα υπάρξει πρόσωπα που έχουν ακραίες αντιλήψεις και είναι υπο φρούρηση, ιδιαίτερα στα νησιά. Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί και σε πολλές χώρες της Δύσης.