Ετοιμη να αποστείλει βοήθεια στην Αρμενία είναι η χώρα μας. Αεροσκάφος πρόκειται να αναχωρήσει τις επόμενες ημέρες για το Γιερεβάν, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και για να παραλάβει τους 90 Ελληνες -όσοι βέβαια θελήσουν- που ζούσαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και εκδιώχθηκαν, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρμένιο ομόλογό του Νικόλ Πασινιάν στο περιθώριο της 3ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Γρανάδα συζήτησαν βεβαίως τις εξελίξεις σχετικά με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά και τρόπους βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο αρμενικό λαό, σημειώνει η ίδια πηγή.

Αλλωστε το τελευταίο διάστημα υπάρχει εντυπωσιακή μεταστροφή της Δύσης (δηλαδή της ΕΕ και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) υπέρ της Αρμενίας, κάτι που έγινε αντιληπτό και στις συναντήσεις και συζητήσεις που είχαν οι περισσότεροι ηγέτες στη Γρανάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον αρμενικό λαό, επαναλαμβάνοντας την ετοιμότητα της χώρας μας στη στήριξη της Αρμενίας, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ.