Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι δημοτικές εκλογές στην Α’ και Β’ εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης καθώς οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρέθηκαν κανονικά στις θέσεις τους ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιο ζήτημα με τα ψηφοδέλτια. Ομαλά εξελίσσονται οι εκλογές και για τις Περιφέρειες Μακεδονίας

Μέχρι στιγμής αναφέρθηκαν μόνο περιπτώσεις μελών των εφορευτικών επιτροπών που δεν εμφανίστηκαν στα εκλογικά τμήματα. Συγκεκριμένα, σε ορισμένα τμήματα έγινε γνωστό ότι δεν προσήλθε ούτε ένα μέλος ενώ κάποιοι σημείωσαν ότι δεν τους επιδόθηκε η σχετική κλήση να προσέλθουν και κάποιοι ότι τα στοιχεία της κλήσης δεν αντιστοιχούσαν στα δικά τους στοιχεία. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ενημέρωσαν τους εφόρους και η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε με τα παρόντα μέλη εφορευτικών επιτροπών ή επιστρατεύθηκαν προσωρινές λύσεις από άλλα εκλογικά τμήματα.

Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Κώστας Μιχαηλίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από όλους τους Δήμους και τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, η εκλογική διαδικασία διεξάγεται ομαλά. Η Περιφέρεια βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών, όπως και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μέσω των τάμπλετ που έχουν.

Ο μηχανισμός της Περιφέρειας βρίσκεται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο έλλειψης εκλογικού υλικού σε κάποιο εκλογικό κέντρο.

Μήνυμα Απόστολου Τσιτσικώστα

«Σήμερα αποφασίζουμε για τον τόπο μας, για το μέλλον μας, για τις ζωές μας», τόνισε ο περιφερειάρχης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη δυναμώνουμε τη Μακεδονία», Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο δημοτικό σχολείο Βραχιάς.

«Με τη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, όλοι μαζί ενωμένοι κάνουμε ένα ακόμα άλμα μπροστά για την Κεντρική Μακεδονία. Με σχέδιο, έργα και πολλή δουλειά συνεχίζουμε να δυναμώνουμε τη Μακεδονία» πρόσθεσε.

Σωτήρης Αβραμόπουλος: Να προσέλθει ο κόσμος στις κάλπες

Να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες κάλεσε τους πολίτες, και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους που προβληματίζονται και αγωνιούν για το πώς πάνε τα πράγματα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Σωτήρης Αβραμοπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 4ο Γυμνάσιο Λύκειο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Συγγρού, δήλωσε: «καταδικάζουμε τα διαχρονικά εγκλήματα απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό από το κράτος του Ισραήλ που στηρίζεται από ΗΠΑ, ΕΕ και Ελληνικές κυβερνήσεις. Καλούμε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους που προβληματίζονται, που αγωνιούν για το πώς πάνε τα πράγματα, να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Να κάνουν τη διαφορά στηρίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού, για να δυναμώσει ο αγώνας, η ελπίδα, ο δρόμος της ριζικής ανατροπής!».

Χρήστος Παπαστεργίου

«Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν σήμερα μια άλλη επιλογή: πράξεις και όχι λόγια» δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 15ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος ανέφερε: «είναι μια ωραία μέρα, μια ωραία Κυριακή. Η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Οσίας Πελαγίας και οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας καλούνται να αποτιμήσουν μια πελαγωμένη διοίκηση του κ. Τζιτζικώστα που τα έχει κάνει θάλασσα παντού και κυρίως στους μεγάλους τομείς: της ανάπτυξης και της καταπολέμησης της ανεργίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της θωράκισης της περιοχής μας απέναντι στους κινδύνους από τα καιρικά φαινόμενα, στην κοινωνική συνοχή και στην ενίσχυση της νέας γενιάς».

Ο κ. Παπαστεργίου πρόσθεσε πως «οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας απέναντι σε μια διοίκηση που το μόνο που την ενδιαφέρει τελικά είναι να αρμενίζει στα πελάγη της αλαζονείας, της αδιαφορίας και της χαλαρότητας έχουν σήμερα μια άλλη επιλογή: πράξεις και όχι λόγια». Τους κάλεσε τέλος να εκτιμήσουν αυτή την επιλογή και να επιλέξουν στην κάλπη την παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία».

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Ολοκληρώνονται τέσσερα χρόνια δημιουργίας με έργα

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Συνεχίζουμε μαζί» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην οδό Ικτίνου.

Ο κ. Ζέρβας έφτασε γύρω στις 10:20 το πρωί στο εκλογικό κέντρο, συνοδευόμενος από συνεργάτες και τις δυο αδελφές του, ενώ λίγο πριν μπει στο εκλογικό τμήμα περίμενε υπομονετικά ψηφοφόρους που προηγούνταν της ουράς.

«Ολοκληρώνονται τέσσερα χρόνια δημιουργίας με έργα, με ανάπτυξη. Τέσσερα χρονια με σημαντικές δυσκολίες αλλά και με πολλά βήματα μπροστά. Στα επόμενα πέντε χρόνια η Θεσσαλονίκη μας θα ολοκληρώσει σημαντικά έργα. Θα αλλάξουμε κατηγορία. Η Θεσσαλονίκη μας θα έχει όλα όσα της αξίζουν. Η σημερινή ψήφος είναι μια κρίσιμη ψήφος για το μέλλον της  Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο κ. Ζέρβας αμέσως μετά την κάλπη.

Συμπλήρωσε, δε, πως «σήμερα λέμε ένα μεγάλο «ναι» στα έργα υποδομής, στην οικονομική ανάπτυξη, στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη. Λέμε «ναι» στη σιγουριά, στη συνοχή, στη συνέπεια, στη σταθερότητα. Δεν γυρίζουμε πίσω, κοιτάμε μπροστά, περνούμε αυτό που μας αξίζει. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Συνεχίζουμε μαζί».

Γιάννης Μυλόπουλος: «Σήμερα είναι μια ωραία μέρα για τη Δημοκρατία»

«Σήμερα ξεκινά η Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στην περιοχή Ντεπώ της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μυλόπουλος επισήμανε ότι «σήμερα είναι μια ωραία μέρα για τη Δημοκρατία, γιατί οι πολίτες ψηφίζουν για την αυτοδιοίκηση στην περιφέρειά τους, εκφράζοντας τη βούληση να είναι στο εξής θεσμικό αντίβαρο στην κυβερνητική πολιτική και όχι παρακολούθημα και χειροκροτητής της».

Παράλληλα τόνισε πως είναι μια ωραία ημέρα και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης καθώς οι πολίτες σήμερα επιλέγουν αυτούς που θα θωρακίσουν την περιφέρεια απέναντι στα ακραία φαινόμενα αλλά και μια ωραία μέρα και για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο, για μια νέα εποχή με νέα έργα και υποδομές. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι πολίτες με τη ψήφο τους γυρίζουν την πλάτη στο παρελθόν της εγκατάλειψης, της παρακμής, της ανεργίας και της μιζέριας και εγκαινιάζουν μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».