Ήταν εντυπωσιακή η στρατιωτική άσκηση ετοιμότητας και συναγερμού με την ονομασία «ΠΕΛΕΚΥΣ» της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού που ξεκίνησε από την Λάρισα, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο οποίος μας μεταφέρει το παρασκήνιο.

Ήταν μια άσκηση- επίδειξη που έγινε για πρώτη φορά και ίσως επαναληφθεί κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Γέμισε ο ουρανός από μαχητικά ελικόπτερα, Απάτσι, Καϊόβα και Χίουι που αποτελούν τον βασικό κορμό των ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ.

Πετούσαν σε άψογους σχηματισμούς.

Ήταν ένα είδος elephant walk από ελικόπτερα. Και δεν έκαναν απλώς μια πτήση πάνω από το αεροδρόμιο της Λάρισας, αλλά πέταξαν έως την Αγχίαλο όπου εκεί έκαναν το Touche and Go και επέστρεψαν και πάλι στην Λάρισα. Και να σκεφτείτε ότι στην άσκηση δεν έλαβαν μέρος τα ελικόπτερα που βρίσκονται ανεπτυγμένα σε αποστολές σε όλη την επικράτεια (όπως πχ. στη Ρόδο, Έβρο και αλλού) σημειώνει η ίδια πηγή.

«Όταν πρέπει, όπως πρέπει»

Όπως φάνηκε, η άσκηση ήταν μια ηχηρή (πιο ηχηρή δεν γίνεται) απάντηση στις κατηγορίες και τις φήμες ότι τα ελικόπτερα στη βάση στο Στεφανοβίκειο είναι πλημμυρισμένα. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ανάρτησε στο Twitter το βίντεο με τα ελικόπτερα και το σχόλιο, γεμάτο νόημα : «Όταν πρέπει, όπως πρέπει».