Τουλάχιστον 18 μετανάστες από την Αϊτή και τη Βενεζουέλα έχασαν τη ζωή του ύστερα από αυτοκινητιστικό δυστύχημα έξω από την πόλη Οαχάκα του νότιου Μεξικού, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται δεκατρείς άνδρες, δύο γυναίκες και τρία παιδιά.

Ακόμη 27 άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία προκειμένου να τους παρασχεθεί φροντίδα.

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες που μοίρασε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Οαχάκα, θα διακρίνει κανείς ένα αναποδογυρισμένο τουριστικό λεωφορείο πάνω σε μια απότομη στροφή του δρόμου. Πρόκειται για το εθνικό οδικό δίκτυο που συνδέει την πολιτεία Οαχάκα με την πολιτεία Πουέμπλα.

Το ατύχημα σημειώθηκε εν μέσω αύξησης μεταναστευτικών ροών από το Μεξικό προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι αυτός ο λόγος που ο Πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε (και κατακρίθηκε) για την αναγκαιότητα επέκτασης του φράκτη που εμποδίζει τη διέλευση των μεταναστών προς το Τέξας και τις άλλες Πολιτείες.

Οι μετανάστες επιχειρούν να διασχίσουν το Μεξικό με λεωφορείο, φορτηγά ή τρένο, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Αποδεικνύεται ωστόσο πως η απόπειρά τους αυτή κρύβει συχνά μεγάλους κινδύνους που απειλούν τη ζωή τους. Σε κάμποσες περιπτώσεις δε καταλήγει να είναι μοιραία.