Η μικρή Zoey Felix πέθανε μόνη και εγκαταλειμμένη σε ένα χωράφι, κοντά σε έναν καταυλισμό αστέγων όπου ζούσε τελευταία, στο Κάνσας των ΗΠΑ.

Για το βιασμό και τη δολοφονία της  συνελήφθη ένα άστεγος,ο Mickel Wayne Cherry, 25 ετών που έμενε στον ίδιο καταυλισμό αστέγων με το δύσμοιρο κορίτσι και εχθές, Πέμπτη του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού και βιασμό.

Ο βιαστής και δολοφόνος της 5χρονης, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν γνωστός της  και σύμφωνα με τους γείτονες για κάποια μικρή περίοδο ζούσε στο καταυλισμό των αστέγων μαζί με την Zoey, τον πατέρα της και την αδερφή της.

Η Zoey, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που δημοσιεύονται στην Daily Mail  ήταν ένα εγκαταλειμμένο παιδί από οικογένεια αλλά εκτός από την οικογένειά της, ούτε η πρόνοια ενδιαφέρθηκε για αυτή παρά το γεγονός ότι είχε πολλές φορές ειδοποιηθεί για τις δύσκολες συνθήκες που βίωνε ακόμη και όταν ζούσε με τη μητέρα της. Στην συνέχεια τόσο η μικρή όσο και ο πατέρας της και η ετεροθαλής αδερφή της εκδιώχθηκαν από τη μητέρα της η οποία φέρεται ως παραβατική καθώς έχει ποινικό μητρώο.

Οι γείτονες δεν εισακούστηκαν

Οι γείτονες λένε ότι πολλές φορές, τις εβδομάδες που προηγήθηκαν του θανάτου της Zoey, είχαν καλέσει το αρμόδιο Τμήμα της Πρόνοιας του Κάνσας, αναφέροντας ότι στο σπίτι τους δεν υπήρχε νερό και ότι η κατάσταση σε αυτό ήταν άθλια από άποψη υγιεινής, ήταν χειρότερη από σταύλο με ζώα. Οι αρμόδιες Αρχές επισκέφτηκαν το σπίτι, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι.

«Κάλεσα την πρόνοια και ανέφερα την παραμέληση που συνέβαινε αλλά προφανώς δεν το πήραν σοβαρά υπόψη τους», δήλωσε γείτονας. «Ηταν πάντα βρώμικη, δεν έχει φαγητό, εκτός αν κάποιος από εμάς την τάιζε».

«’Όλοι αγαπούσαν τη Zoey, εκτός από τους γονείς της»

Αλλος γείτοντας ενημέρωσε ότι οι γύρω οικογένειες συχνά έπρεπε να ταΐζουν και να ντύνουν το κορίτσι και εκείνο τους ζητούσε να μείνει μαζί τους.

«Όλοι στο τετράγωνο φρόντιζαν τη Zoey», δήλωσε: «’Όλοι αγαπούσαν τη Zoey, εκτός από τους γονείς της». Μας έλεγε συχνά «Μπορώ να μείνω; Μπορώ να μείνω».  Συνήθως όταν ένα παιδί επιμένει να μείνει σε άλλο σπίτι από το δικό του, σημαίνει ότι εκεί κάτι συμβαίνει», περιγράφει.

Το μικρό κορίτσι συχνά έπρεπε να φροντίζει το ίδιο τον εαυτό του και φυσικά ότι έκανε ήταν χωρίς επίβελεψη παρά το ότι ήταν μόλις 5 ετών.

Η αστυνομία της Τοπίκα επιβεβαίωσε, χθες, Πέμπτη ότι πράγματι πραγματοποίησε τρεις επισκέψεις στο σπίτι τον Σεπτέμβριο: και δύο κλήσεις για οικογενειακές διαταραχές το απόγευμα και το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου, με διαφορά λίγο μεγαλύτερη από μία ώρα.

Με ποινικό μητρώο η μητέρα της

Η Holly Jo Felix δήλωσε ένοχη για βαριά σωματική βλάβη που προκάλεσε με θανατηφόρο όπλο εναντίον ενός θύματος, όπως επίσης ένοχη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ με παιδί στο όχημα. Επίσης είχε προηγούμενες καταδίκες για κατοχή κλεμμένων αντικειμένων και ενδοοικογενειακή βιαιοπραγία στη Νεβάδα, ενώ κάποια στιγμή της είχε απαγορευτεί η επαφή με τον πατέρα της Zoey, και την αδελφή της που πιστεύεται ότι ήταν ετεροθαλής.

Εντύπωση προκαλεί ότι κατά το χρόνο θανάτου της Zoey και ενώ η πρόνοια είχε κληθεί πολλές φορές, η μητέρα της βρισκόταν υπό επιτήρηση από τις Αρχές.