Κακό ήταν το βράδυ στο Ισραήλ για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με MVP τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι άντεξε στην πίεση της Μακάμπι Χάιφα και πήρε το 0-0 που τον έφερε στους 4 βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές στον όμιλο του Europa League. Μάλιστα η ελληνική ομάδα είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία του ομίλου της μετά την ταυτόχρονη νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Ρεν.

Ήταν μάλλον ό,τι καλύτερο μπορούσε να πάρει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μπήκε να παίξει σε ένα ματς που από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως η ποιότητα θα περάσει σε δεύτερη μοίρα κι αυτό γιατί οι γηπεδούχοι είχαν σκοπό να… παίξουν ξύλο.

Τα δυνατά μαρκαρίσματα και η ορμή της Μακάμπι προκάλεσαν πανικό στους «πράσινους». Το Τριφύλλι αντιμετώπιζε πρόβλημα στην άμυνα, ειδικά με τις μεγάλες μεταβιβάσεις που έφερναν τους ποδοσφαιριστές εκτός θέσης και τον Μπρινιόλι να σώζει καταστάσεις.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε με την μεγάλη ευκαιρία του Φώτη Ιωαννίδη (κεφαλιά στο δοκάρι), αλλά μαζί μ’ ένα σουτ του Βιλένα ήταν οι μοναδικές προσπάθειες άξιες αναφοράς στο πρώτο μισό του αγώνα. Το μείζον ζήτημα ήταν συνδυαστικά η άμυνα, οι κακές επιλογές, τα κενά, αλλά και η αρνητική εμφάνιση του Χουάνκαρ, ο οποίος μετρούσε πολλά λάθη.

Στο ίδιο έργο και… 0-0

Ούτε στο δεύτερο μέρος βέβαια άλλαξε κάτι χειροπιαστό. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, έδινε έξτρα κατοχές στη Μακάμπι, αλλά ο σωτήρας Μπρινιόλι ήταν εκεί όσες φορές χρειάστηκε για να κρατήσει το μηδέν.

Μπροστά το τριφύλλι ήταν ακίνδυνο, δεν είχε τις φάσεις και γι’ αυτό το λόγο ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς φρέσκους παίκτες μήπως πάρει προσωπικές ενέργειες (Τζούρισιτς, Παλάσιος, Βαγιαννίδης). Δικαιώθηκε έως ένα βαθμό, καθώς ο Παναθηναϊκός έγινε πιο επικίνδυνος, ωστόσο τού έλειψε συνολικά η τελική ενέργεια και κατ’ επέκταση το γκολ.

Το 0-0, πάντως, δεν ήταν ένα κακό αποτέλεσμα, ειδικά μετά από μία προβληματική εμφάνιση.

Μακάμπι: Καϊούφ, Σούντγκρεν, Σίμιτς, Σεκ, Κορνού, Καφουμάνα (68′ Μοχάμεντ), Ζαμπέρ, Σάμπια (68′ Πιερότ), Καλαϊλί (84′ Σιμπλού), Σουράνοφ (46′ Τσέρι), Ντάβιντ (76′ Ρεφάελοφ)

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (78′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν (67′ Τζούρισιτς), Βιλένα, Μαντσίνι (78′ Παλάσιος), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (67′ Σπόραρ)