Ως αριστερό παρουσίασε τον υπερήρωα Batman ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του. «Ο Βatman είναι αριστερός, Είναι μια φυσιογνωμία που βάζει τον εαυτό του εν κινδύνω ώστε να προσφέρει κάτι προς το κοινό καλό και το κάνει με τον δικό του τρόπο, χωρίς να έχει υπερδυνάμεις» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Μόνο που ο δισεκατομμυριούχος Bruce Wayne, ένας φανταστικός ήρωας των αμερικανικών κομικς της DC, κάθε άλλο παρά αριστερός είναι. Μάλλον, τοποθετώντας τον στη βάση των πολιτικών κομμάτων που κυβερνούν παραδοσιακά τις Ηνωμένες Πολιτείες, στο ερώτημα αν ο Batman είναι Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικάνος, σίγουρα ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Ένας επιφανής νέος, ο Bruce Wayne, έχοντας βιώσει την απώλεια των γονέων του κατά την παιδική του ηλικία από εγκληματίες, αποφασίζει χρησιμοποιώντας τον πλούτο και συνάμα την πιο σύγχρονη τεχνολογία της εποχής του, να πάρει τη δικαιοσύνη στα χέρια του και να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα που μαστίζει την Gotham City. Δεν βασίζεται στη κυβέρνηση για να λύσει τα προβλήματα που μαστίζουν την πολύπαθη αυτή πόλη, αν και έχει καλές σχέσεις με τους υψηλά ιθύνοντες στην Αστυνομία και όχι τόσο με τους απλούς Αστυνόμους, που κατά πλειοψηφία δεν μπορεί να επιστευτεί.

Όμως ένας εγκληματίας της Gotham City που θα «πέσει» στα χέρια του, δεν πρόκειται απλώς να μπει στη φυλακή. Θα δεχτεί απανωτά χτυπήματα και δύσκολα θα φύγει χωρίς, τουλάχιστον, ένα σπασμένο χέρι ή με ακόμα πιο σοβαρά κατάγματα.

Για τον Batman ο κακοποιός είναι κακοποιός. Δεν τον νοιάζει αν είναι αλλοδαπός, μουσουλμάνος ή ένας άνθρωπος κάποιας μειονότητας. Δεν θα σταματήσει για να σκεφτεί ότι ο άνθρωπος που έχει απέναντί του μπορεί να ένιωσε τον ρατσισμό στο πετσί του, με το σύστημα να έχει προδιαγράψει την πορεία του προς την παρανομία. Απλώς θα τον χτυπήσει αλύπητα και θα τον αφήσει αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο. Ουσιαστικά, δεν ενδιαφέρεται να «χτυπήσει» τη ρίζα του κακού, δηλαδή, τους λόγους δημιουργίας κακοποιών αλλά αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα ως απόρροια ατομικών επιλογών.

O Bruce Wayne δεν πιστεύει σε κάποιον άλλον θεσμό πέρα από την δική του επιχείρηση. Θεωρεί τον εαυτό του, ως το μόνο «όπλο» που μπορεί να διατηρήσει τους πολίτες ασφαλείς και να απονείμει δικαιοσύνη. Για να είμαστε ακριβείς ούτε Ρεπουμπλικάνος είναι, ίσως μόνο στο πεδίο της «οπλολαγνείας» που τον διακατέχει. Είναι σίγουρα θιασώτης του κορπορατισμού. Πάντως, ο Batman αριστερός δεν είναι. Τώρα αν ο Στέφανος Κασσελάκης είναι Batman ή/και αριστερός, θα φανεί στο χειροκρότημα.